Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Nu kan du ta ut föräldraledighet – när du skaffar husdjur

20 jun, 2018 
AvHanna Carlsson
Nu kan du få betald ledighet när du skaffar husdjur. Här är företaget som erbjuder Tasstid.
Nu inför ett svenskt företag så kallad "tasstid", vilket innebär tre dagars betalt ledighet för den som planerar att skaffa valp eller kattunge. Satsningen är till för att ge djuren en tryggare start i sitt nya hem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Enligt svensk lag har man som förälder har man rätt till föräldraledighet. Många djurägare anser att det borde finnas något liknande även för dem.

Tasstid – betald ledighet med nytt husdjur

Nu har det svenska företaget Arken Zoo tagit steget och infört ”Tasstid” – tre dagars betald ledighet till de anställda som ska få tillökning, i form av en hund eller katt, i familjen.

– Djur kommer alltid först i allt vi gör, och det är därför Tasstid är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf, HR Direktör på Arken Zoo.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

När den nya familjemedlemmen kommer till sitt nya hem har både djur och ägare nya rutiner att vänja sig vid. De första dagarna är en viktig fas i valpens tillväxt och utveckling av flera anledningar. Att lära känna varandra och ge djuret tid att bli bekväm i sitt nya hem kräver att ni spenderar tid tillsammans.

Annons

Då införs Tasstid

Tasstid införs under sommaren 2018 och policyn gäller även omplacering av en hund eller katt, det vill säga om en anställd tar hem en vuxen katt eller hund från exempelvis ett katt- eller hundhem.

Förhoppningsvis hakar fler företag på och låter ägare få tid ihop med deras håriga familjemedlemmar.

Läs också:

Sommarens måste: Matchande luftmadrasser för dig och din hund

Har du katt eller hund? Här är 9 DIY-projekt du kan göra till ditt husdjur

Ny svensk studie: Hundägare är friskare och lever längre

Bild: IBL

Annons