Nu har Stockholms nya trendhotell Haymarket öppnat i PUB-huset

Under tisdagen öppnade Stockholms nya hotelldestination Haymarket sina lokaler i gamla PUB-varuhuset. Här står trendig inredning och matupplevelser i fokus.
12 maj, 2016

Nu har Haymarket by Scandic slagit upp sina portar med förhoppningen om att blåsa liv i Hötorget som brukar lika ödslig på kvällarna. Det är det gamla PUB-varuhuset som numera agerar hotell.

PUB-varuhuset som ritades av Cyrillus Johansson, Hakon Ahlberg, Artur von Schmalensee och bröderna Erik och Tore Ahlsén och blev färdigställt 1920 har nu fått en helt ny kostym som anspelar hårt på byggnadens 20-talsrötter. Temat är roaring twenties och genomfört i kakel och klinkermönster, rottingsofforna i entrécafeet Greta, mässingblänk i många detaljer och yppiga sammetstunga miljöer i offentliga urymmen som eventdelen och restaurangerna.

Inredningen bockar därmed även av samtliga inredningstrender som just nu är på tapeten: art deco, elegant vuxen inredning och nättare former. Haymarket har 405 rum varav 16 sviter där en av dessa är en högklassig svit på 55 kvadratmeter med privat takterrass. Hotellet bjuder även på en intim biosalong och ett garden gym

Ett tydligt koncept som Scandic satsat på i form av sitt första signaturhotell Haymarket är matupplevelsen. De tre restaurangerna i huset, Greta, The Americain och Paul’s är tre olika matkoncept som i sig ska locka till sig ett besök.

Hotellet öppnar för övernattande gäster tisdagen den 10 maj, 13 maj öppnar restaurangerna.

Se ett urval bilder på hotellet nedan.

LÄS OCKSÅ: SPANA IN GRAND HÔTELS LYXSVIT – FÖR 70 000 KRONOR NATTEN

LÄS OCKSÅ: 10 HETA DESIGNHOTELL – UNDER 2000 KRONOR

Artikel av: Residence Magazine