Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Nu blir det enklare att umgås genom Instagram – släpper ny funktion

26 mar, 2020 
AvMalin Ny
Instagram lanserar ny funktion.
Saknar du att umgås med dina vänner i coronatider? Nu har Instagram gjort det lättare att hänga med dem online genom den nya funktionen Co-Watching.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Coronatider innebär att vi spenderar mer tid inomhus, vilket gör att det blir svårare att umgås med vänner. Dock finns det faktiskt en hel del vi kan göra för att fortsätta hänga digitalt, och nu ser det faktiskt ut som att Instagram har kommit en bra bit på vägen.

Nu lanserar de nämligen en funktion som ska uppmuntra till social distansering – Co-Watching. Funktionen innebär att man kommer att kunna titta på inlägg tillsammans med vänner via videochatt.

Så funkar Instagrams nya app Co-Watching

Funktionen som nu har lanserats ska gå att hitta under fliken för direktmeddelanden. Därifrån klickar du sedan på videokameran högst upp till höger och bjuder in de vänner du vill chatta med – du kan bjuda upp till fem människor.

Om du är den som kontrollerar själva sessionen kommer du att se dina vänners videofönster på den nedre delen av skärmen. Så fort du har lärt dig att använda den nya funktionen kommer du att ha tillgång till dina bilder och videor som du tidigare har sparat eller gillat, som du sedan kan dela med dig av till dina chattkompisar.

Annons

Tagit åtgärder för att minska spridningen av corona

Du kan också dela med dig av både offentliga och privata inlägg med dina Co-Watching-vänner. När det kommer till dina privata inlägg måste du dock se till att alla i chatten har tillgång till dem. Om det är någon som inte har det kan nämligen ingen i gruppen se dem.

Den nya funktionen är en del av en rad åtgärder som den populära bildappen nu har lanserat i kampen mot spridningen av det nya coronaviruset. Bland annat har man slagit ned på vilseledande information om viruset i flera inlägg och lanserat ett Stay Home-märke som du kan sätta på dina stories för att uppmuntra dina vänner att stanna hemma och minska spridningen av covid-19.

Foto: TT

LÄS MER: 

Appar och tillägg som låter dig umgås med vänner under karantän

Alexandra Dahlström högläser ur Fucking Åmål live på Instagram

Här är förändringen som gör Instagram ännu mer som Snapchat

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons