Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Nour El Refais svar på tal efter gravidpåhoppen: ”Håll käften”

10 jun, 2019 
AvEmma Castman
Nour El Refai
Nyligen blev det officiellt att Nour El Refai väntar barn. Men att vara gravid i offentligheten är inte enkelt. I sociala medier utsätts komikern för diverse påhopp om hur man ska bete sig när man är gravid – något som fått henne att nu ryta ifrån.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I början av juni gick Nour El Refai och Henrik Schyffert ut med att de väntar sitt första barn tillsammans.

Det var på Instagram som Nour El Refai först avslöjade sin graviditet. Därefter har stjärnan publicerat ytterligare ett par bilder kopplande till graviditeten, däribland ett foto på sin växande magen med bildtexten: ”Rund och go”.

Men att vara offentlig person och gravid kommer med en baksida. Flera av de som valt att kommentera bilden på kulan anser sig nämligen ha rätten att påpeka hur man ska vara och inte vara som gravid.

Nour El Refai ger svar på tal på Instagram

Påhoppen på sociala medier fick tillslut Nour El Refai att sätta ner foten. ”Men för helvete håll käften!!!”, inledde hon ett nytt inlägg på Instagram, följt av:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Jag har givetvis koll på vad jag ”får” och inte som gravid. Det är så jävla okänsligt att tala om för en gravid kvinna att hon skadar sitt barn för att hon käkar Treo (????) när det sista man vill på jorden är att göra något i hela världen som skadar.”

Annons

Därefter väljer Nour El Refai att lista tre viktiga regler om hur man beter sig gentemot gravida personer:

”1. Håll. Käft. 2. Är du i dina sista tre månader (vilket jag inte är) bör du undvika Treo. Undvika. Som du bör undvika kaffe. Det är inte vin och knark. Det är Treo. Lugna er för fan. 3. Jag spyr ibland 17 gånger på en dag och får inte i mig tabletter. Om jag då efter sprängande huvudvärk vill ta en Treo för att det enda jag eventuellt får i mig den dagen är några klunkar vatten och det är min enda lindring så är det bra mycket bättre för min bebis att jag dricker en Treo än lyssna på några uppläxande as. Seriöst. Käft!! Käft för alltid!!”

Just nu har inlägget fått nästan 30 000 gilla-markeringar och 1 600 kommentarer.

Foto: Magnus Hallgren/DN/TT

Läs mer:

Nour El Refai väntar barn – berättar om jobbiga graviditeten

Höggravida Kenza uppsökt av stalker: ”Bröt ihop totalt”

Amy Schumers sköna svar till alla mammaskammare efter kritiken

Annons