NikeLabs nya kollektion är här – allt för den resande atleten

NikeLabs nya kollektion är här – allt för den resande atleten

Nytt släpp för NikeLab. Denna gång är det brittiska Kim Jones som står för design.
14 juli, 2016

NikeLab är tillbaka med ytterliga ett exklusivt och spännande samarbete i deras Nike Summer of Sport. Efter bland annat Riccardo TisciOlivier Rousteing och Roger Federer är det nu dags för Kim Jones!

Kim Jones har skapat Packable Sport Style – en kollektion som består av ikoniska Nike-plagg uppdaterade med innovativ material anpassade för den resande atleten.

Brittiske modeskaparen är van vid att vara på resande fot, lika mycket i luften som på jorden. Resande är även en stor inspirationskälla till streetwear mode. Kim Jones design är konceptuell och grundar sig i hans reseinfluenser. ELLE fick möjligheten att ställa ett par frågor!

Ett antal plagg i kollektionen är omvandlingsbara. Var det ett fokus i designen?

– Allt handlar om ett utilitaristiskt förhållningssätt till design och funktion för att ge kunden något de kan använda på flera olika sätt. Det var min utgångspunkt – att skapa plagg som är användbara för kunden.

Hur syns det i designen?

– Vi gjorde kollektionen med så få sömmar som möjligt så att allt ska bli lättare och ta mindre plats.Exempelvis är vindjackan tillverkad med bara en bit tyg, så det var minst sagt en utmaning att lösa hur den skulle konstrueras och skäras till.

Vilka är dina topp fem platser du besökt?

– Påsköarna, Mongoliet, massa olika afrikanska länder – kanske Etiopien, Maldiverna.. Det är häpnadsväckande fint. Jag älskar Siem Reap i Kambodja. Jag älskar Indien – framförallt Rajasthan… London för att det är min hemstad.. Många delar av Sydamerika – Galapagosöarna.. Patagonien är helt fantastiskt. Bhutan var otroligt.

För att slå ihop din kärlek för resande med ditt intresse i gatukultur and sportmode; var ser du det starkaste gatumodet just nu?

– Tokyo, absolut. Och jag gillar LA just nu. Jag gillar Sao Paolo. Jag har inte besökt Australien eller Nya Zealand på ett tag, men senast jag var där tyckte jag det fanns mycket intressant. De har många lokala designers som vågar experimentera med nya grejer.

NikeLab x Kim Jones: Packable Sport Style släpps den 23 juli online och i utvalda NikeLab-butiker.