Nike släpper ny sko: ”Största nyheten inom running under 2018”

23 jan, 2018 
AvLisa Arnell
Det var länge sedan en löparsko var bara en löparsko. Idag finns det en perfekt sko för varje fot. Nu släpper Nike, vad de själva kallar, "den största nyheten inom running under 2018": en helt ny sko.
Annons

En lätt sko, stöd för foten, bra frånskjut – det brukar vara tre av de viktigaste sakerna vid val av ny löparsko. Och alla sport– och skomärken inom träningskategorierna, framför allt löpning, strävar ständigt efter att hitta den perfekta skon som möter alla de önskemålen. Nya skon från Nike har löst alla delarna – med ett skum.

Nike react har tagits fram i samarbete mellan Nikes innovatörer, kemister, ingenjörer och designers och är ett proprietärt skum (alltså ett material med patent som inte kan användas av någon annan) som kommer att användas i sulan på skon.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Den första av två löparskor släpps nu i februari. Nike Epic React kommer att finnas i butikerna från den 22 februari, säljs på på nike.com och hos utvalda återförsäljare. Pris ca 150 USD.

Nya skon har Flyknit-material ovantill och en relativt rejäl sula. Det nya skummet gör att både dämpning och frånskjut blir bättre, och att dämpningen blir mjukare. Gummidetaljer längst fram på foten och under hälen ger extra fäste och förbättrar hållbarheten. 

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar