Nike Air Max fyller 30 – firas med klassiska modeller och hemliga släpp

Nike Air Max fyller 30 – firas med klassiska modeller och hemliga släpp

Under mars månad kommer Nike att fira sin ikoniska sko Air Max genom en rad olika släpp. Se bilderna på de offentliggjorda modellerna här.
28 februari, 2017

En av Nikes mest ikoniska modeller, Air Max, har släppts i tusentals olika varianter sedan den första skon kom 1987. Sedan dess har modellen gjorts som olika typer av skor som löpning, basket och tennis. Skotillverkaren har numera uppkallat en dag för att hylla skon som fyller 30 i år, den 26 mars är det dags för Air Max Day.

I år kommer skon uppmärksammas genom att släppas i en rad varianter, bland annat Air VaporMax och den allra första modellen Air Max 1, under mars månad. Air Max 1 var den första skon med synlig dämpning och släpptes i tre olika färgkombinationer (vitt, rött/grått/vitt och blått/grått), skon släpps nu i en jubileumsversion.

Till förra årets Air Max Day anordnades en omröstning där kunderna fick bestämma en modell som skulle tillverkas. Vinnaren blev Air Max 1 Atmos Elephant.

Till förra årets Air Max Day samarbetade Nike med designern Hiroshi Fujiwara och tog fram skon Air Max LD-Zero som är en kombination av två tidigare modeller, skon släpps även i år.

Nike har valt att hålla några av släppen hemliga, men de här tre modellerna samt skorna nedan är de som offentliggjorts så här långt.

 

 

 

Nike Air Max Day är den 26 mars. Mer information läggs kontinuerligt ut på Nikes hemsida.

Artikel från Cafe.se