Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Nicole Falciani: Mina bästa tips till dig som vill flytta utomlands

11 nov, 2021 
AvMoa Alfredsson
Nicole om livet i Rom.
Det var i början av 2021 som Nicole Falciani och hennes pojkvän bestämde sig för att flytta till Rom. Nu berättar ELLE-profilen om det nya livet i Italien. Hon listar också sina bästa tips till dig som vill flytta utomlands!
Annons
5 saker du kanske inte visste om Nicole FalcianiBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Nicole Falciani

Vad är största skillnaden mellan att bo i Sverige VS Italien?

– Den största skillnaden är nog helt klart hur mycket billigare allting är i Italien jämfört med Sverige, och framförallt Stockholm. Dessutom har vi 20-22 grader nu i November vilket känns som en dröm. Här är det tvärtom om från Sverige, här blir man glad när det är lite dåligt väder. Dessutom har ju Italien oändligt med olika utflyktsmål. Ena dagen skulle man kunna åka skidor, andra dagen kan man ligga på en ö med kristallklart vatten till att tredje dagen befinna sig på en vingård. Gillar man att hitta på saker och vara äventyrlig så är Italien definitivt rätt land.

Nicole bor numera i Rom

– Min vardag i stort har nog inte förändrats särskilt mycket. Jag tränar, jobbar och umgås framförallt med min dvärgtax Frank och min pojkvän Adem, vilket jag gjorde i Sverige också. Största skillnaden är nog att jag kan äta sinnessjuk pasta precis när jag vill och att vi försöker åka på någon utflykt varje helg.

Annons

Vad har varit jobbigast med flytten?

– Otroligt många saker har varit jobbigt. Men det tuffaste har nog varit att få allt det praktiska på plats. Allt sådan har också hamnat på mig, då min kille inte pratar italienska. Och en annan jobbig sak med att flytta till södra europa är ju helt klart att allting går lite långsammare här. Allt tar lite längre tid. I Sverige är vi så vana och bortskämda med att allting går så fort. Här måste man lära sig att ta det lugnt.

Nicole om flytter till Italien.

Hur hanterar du hemlängtan om det är något du drabbas av?

– Jag är inte en person som lider av särskilt mycket hemlängtan, det är klart det händer men inte så ofta. Om jag drabbas av hemlängtan så ringer jag min familj och vänner på FaceTime och pratar.

Vad är dina bästa tips till läsare som har samma dröm om att flytta utomlands som du?

– Bara gör det!! Det kommer aldrig komma ett perfekt tillfälle i livet för att flytta utomlands, så man får bara göra det. Det värsta som kan hända är att du inte gillar ditt nya hemland och då kan man ju väldigt enkelt bara flytta hem igen. Våga!!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons