Varför måste mäns svineri alltid förklaras? Vissa är faktiskt svin på riktigt

Varför måste mäns svineri alltid förklaras? Vissa är faktiskt svin på riktigt

En man beter sig odrägligt och människors första reaktion är att allt måste vara Amy Schumers mästerliga plan för att slå ett slag för feminismen. Det är sjukt, tycker vi på ELLE.
02 september, 2016

Tusentals fans hade samlats på Hovet i Stockholm för att se komikern Amy Schumers föreställning på onsdagen. På vägen in fick de se skyltar som bland annat informerade om att hånfulla och störande kommentarer inte skulle accepteras.

Endast två minuter in i föreställningen är det ändå en man som inte kan hålla sig, han bara måste få det ur sig: ”Visa pattarna”, skriker han från femte raden så att Amy Schumer klart och tydligt kan höra.

Vi som inte var där har också fått höra, och se, när mannen gör detta. Kameramannen var nämligen alert och filmade honom när han log, skrattade och pratade till Amy. Han filmade också när mannen så småningom leddes ut av vakterna, precis som skylten vid entrén hade lovat.

(Här kan ni se klippet inifrån arenan. Gör det först om ni inte redan gjort det!)

KILLE SKRIKER ”VISA PATTARNA” ÅT AMY SCHUMER – OCH HON HAR VÄRLDENS BÄSTA REPLIK!

De flesta har reagerat med blandade känslor av förvåning, chock, avsky, äckel och andra likvärdiga känslor, men en förvånande stor skara reagerade genom att förneka att det ens var på riktigt. Alltså att allt var ett pr-trick av Amy och att killen var del av hennes nummer. Här är några exempel ur våra egna kommentarsfält.

En kvinna blir offentligt förnedrad, och för många människor är den första reaktionen att det måste vara iscensatt. För en man i Sverige skulle väl aldrig göra så där!?

Är det rimligt?

Nej det är det inte. Det är ett starkt bevis på att vi fortfarande anstränger oss (i samhället i stort) väldigt mycket för att försöka bortförklara vidrigt beteende hos människor som skulle kunna vara vi själva. Och det var det ju i detta fall.

Och inte för att det egentligen spelar någon roll, men den här killen, som skrek åt Amy Schumer att hon skulle visa pattarna, talade i dag ut i Sveriges Radio P3. Och det var faktiskt inte uppgjort. Det var faktiskt så illa som ingen av oss ville tro att det var. Och då pratar vi ändå ”bara” om en man i publiken som ropar åt en kvinna att hon ska visa honom pattarna.