Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Naken med en ny partner – 8 tips för att lättare vara bekväm

01 jul, 2019 
AvNina Nyström
Bekväm naken med din partner
Släpp kroppsnojor, blyghet och stelhet. Här är åtta tips för att lättare känna dig både trygg och snygg och kunna njuta fullt ut av situationen.
Annons

Er två nakna tillsammans är det enda du kan tänka på. Ändå oroar du dig lite för stunden då det är dags att visa sig utan en tråd på kroppen.

Att vara spritt naken med andra människor får de flesta av oss att känna oss blottade och lite sårbara. Framför allt om det är med någon man ännu inte känner särskilt väl.

Vissa känner sig utlämnade, vissa har kroppsnojor och andra är bara obekväma med att vara nakna överhuvudtaget. Oavsett var din osäkerhet ligger är det trist om det förstör de magiska, skälvande första stunderna ihop med en ny partner – eller, ja, alla stunder såklart. Men med lite förberedelse och träning kan du komma över stämningsdödarna – här är åtta hjälpsamma tips.

Var naken hemma

Träning ger färdighet, du vet. Ju mer du vänjer dig vid din egen nakenhet, desto mer naturligt känns det att vara naken ihop med andra.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Kom ihåg att den andra nog också känner sig lite blyg

En tanke som definitivt kan boosta dig i situationen. Alla har något de nojjar över. Och glöm inte heller att det kan lätta på stämningen att vara öppen med att du känner dig lite blyg (du behöver ju inte gå in detaljer om du inte vill) – det kan ofta till och med föra er närmare varandra.

Annons

Ta kontroll över rummet

Försök styra situationen till en plats du känner dig trygg på, och ta befäl över ljussättning, musik och andra saker som får dig i rätt stämning.

Ha roligt

Välj att se det lekfulla i situationen. Nu kanske det inte passar att skratta i exakt alla lägen när man ska vara nakna tillsammans… Men generellt, var inte rädd för att skratta åt det om det skulle uppstå märkliga situationer.

Boosta dig själv med saker du mår bra av

Bygg dig självkänsla i allmänhet genom att göra sådant du tycker om och som få dig att må bra. Dansa, träna, yoga, sjunga, onanera…

Vänta tills du känner dig redo

Om du känner dig trygg med personen i fråga kommer nakenheten att kännas mer naturlig. Fram tills dess kanske ni kan ta det lite piano, det finns ju massor av upphetsande saker att göra med kläderna på, som bara får det att bli ännu bättre när de väl åker av? Annars, ta på dig underkläder och kläder du känner dig snygg och bekväm i och äg stunden med dem på.

Annons

Fantisera om stunden i förväg

Apropå punkten ovan… Mental förberedelse är alltid bra. Dels känner du dig förhoppningsvis tryggare av att ha visualiserat stunden och ”tränat” på den mentalt. Dels kommer du förmodligen att bli så uppeggad av tanken att den överskuggar eventuella nojor.

Strunta i negativa influenser

Lättare sagt än gjort ibland. Men kom ihåg att din partner valt dig för att hen är attraherad av just dig. Och ju mer du älskar dig själv och din kropp – och vågar visa det, ju sexigare blir du. Här hittar du några kroppspositiva tips.

Källa: Bustle

Foto: Sex and the city/HBO

Läs mer:

Annons