Någon har läst koden till Pokémon Go – 21 svar på svåra frågor har avslöjats

26 jul, 2016 
AvJoel Linde
Några fantaster har läst spelkoden och hittat svaren på de stora frågorna om Pokémon Go.
Annons

Efter tre veckors spelande är det många frågetecken som uppstått bland Pokétränarna. Som tur är har ett par fantaster tagit en titt på spelets kod och funnit svar på frågorna som ingen hittills har kunnat svara på.

LÄS OCKSÅ:

Vi gör vårt bästa för att översätta Pokéspråket på bästa sätt. Här är alla upptäckter de gjort:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

1. Tränare kan maximalt nå level 40.

2. Ägg har ett tak på level 20, så även om du får ett ägg när du själv är level 37 så kommer det ändå kläckas med samma kvalitet som om du vore level 20.

3. Vilda Pokémon har ett tak på level 30, vilket innebär att efter level 30 kommer alla Pokémon du hittar ha samma CP-max. Efter det får du själv använda godis och stjärnstoft för att uppgradera dem till ditt eget level-tak, baserat på deras CP-båge.

Annons

4. Det är bekräftat att skruvbollar och perfekta kast (Nice, Great osv.)  ökar chansen att fånga en Pokémon.

5. Det kan komma inkubatorer som gör att du inte behöver gå lika långt innan dina Pokémon kläcks. (Det finns en inkubator som heter ”distans” i koden.)

6. Varje unik Pokémon har egna nivåer av hur sannolikt det är att de fångas eller flyr.

7. Ju högre level du har desto svårare blir det att fånga Pokémon.

8. Mewtwo, Moltres, Zapdos, Articuno är ”Legendary”.

9. Mew är ”Mythic”.

10. Farfetch’d och Ditto finns. Någonstans…

11. Laddnings-mätaren fylls med 0.5 för varje HP du tar från någon. Det innebär att en väldigt effektiv attack som gör mycket skada kommer att ladda sin specialattack snabbare.

12. Att gå från level 39 till 40 kräver fem miljoner erfarenhetspoäng. Att gå från level 1 till 40 kräver tjugo miljoner. Det innebär att det tar ungefär 3-4 månader att gå från 39-40.

13. Pokémon har en standardnivå för attack, försvar och uthållighet (HP), och de har alltså inte en attack och en specialattack som i 3DS-spelen.

Annons

14. Dragonite har den starkaste grundattacken för icke-Legends, på 250.

15. MewTwo har en grundattack på 284.

16. Moltres har den starkaste grundattacken av de tre Legendary-fåglarna.

17. Articuno har det högsta grundförsvaret av dem.

18. Försvarande Pokémon på ett gym attackerar varje 1,5 sekunder.

19. Mästarbollar finns i spelet, på oklar plats.

20. Alla Legendary-Pokémon har en spawn rate, alltså ett värde för hur och när de uppstår, men de har inget motsvarande värde för hur de fångas. Det skulle kunna betyda att det krävs en Mästarboll för att fånga dem.

21. Om du har till exempel en ”Grass Pokémon” kommer den få extra kraft när den använder en ”Grass attack”, alltså så kallad ”Same Type Attack Bonus”.

Tipsen kommer från sajten pokemonfortress.com. Hoppas de hjälper dig i jakten!

Annons
Innehåller annonslänkar