Möt Maye Musk, 69 år, supermodell och mamma till Elon Musk

Maye Musk är ett levande bevis på att även äldre kvinnor kan jobba och vara eftertraktade modeller. 69 år gammal är hon en av it-tjejerna på allas läppar.
25 maj, 2017

Hon är 69 år gammal och en av världens populäraste seniormodeller. Dessutom är hon mamma till mångmiljardären Elon Musk, grundare av Tesla.

Maye Musk har jobbat för Clinique, Revlon, medverkat i Beyoncés musikvideo och plåtats för magasinsomslag – bara för att nämna några av hennes senaste uppdrag. I dag bor hon i Los Angeles, men vägen dit har varit lång och tagit flera vändor kring jordklotet.

Maye Musk föddes i Saskatchewan, Kanada år 1948. Hennes föräldrar var äventyrare, vilket innebar många resor redan i tidig ålder. När hon var tre år gammal flyttade föräldrarna, Maye och hennes fyra syskon till Sydafrika och när hon var fyra år reste familjen jorden runt i ett propellerplan. Under tio års tid vandrade familjen i Kalahariöknen i jakten på den försvunna staden en månad om året.

LÄS OCKSÅ: LAUREN HUTTON 73 ÄR CALVIN KLEINS NYA MODELL

Maye Musk (längst ner till höger) tillsammans med sin familj år 1950:

Vid 15-årsålder upptäcktes Maye Musk och hennes modellkarriär fick sin början. 21 år gammal var hon finalist i Fröken Sydafrika, hon utbildade sig till dietist och gifte sig med ingenjören Errol Musk året därpå. Paret skilde sig nio år senare och de hade då fått tre barn tillsammans, sönerna Elon, Kimbal och dottern Tosca.

I dag är supermodellen mer upptagen än någonsin med tio barnbarn, resor och modeplåtningar. Så sent som 2015 gjorde hon ett helt naket omslag för Time Magazine och hennes modellkarriär har sträckt sig över 50 år.

– Jag är ett levande bevis på att det finns jobb för äldre kvinnor. Jag har aldrig arbetat så mycket som jag gör nu, säger hon till SvD Perfect Guide.

Maye Musk är verkligen en modell att hålla koll på, spana in några av hennes modelljobb nedan!

https://www.instagram.com/p/BTQS79ejrXw/

https://www.instagram.com/p/BPKstiFBdvl/

https://www.instagram.com/p/BOKZPAHBnyb/

https://www.instagram.com/p/BUKAwlljFtX/

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: