Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Möt Aysha Jones – ny bloggare på elle.se

24 feb, 2022 
AvSara Ericsson
Aysha Jones bloggar på elle.se
Hon är entreprenören, stylisten och aktivisten som grundade Black Lives Matter Sweden. Över en natt blev hon opinionsbildare och nu börjar Aysha Jones blogga på ELLE.se. Lär känna henne här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bli en del av ELLEs nya community!Brand logo
Bli en del av ELLEs nya community!

Aysha Jones beskriver sig själv som en högljudd aktivist med starka åsikter som älskar att skratta. Hon står per automatik i centrum men anser sig inte ha något behov av att göra det. Aysha grundade Black Lives Matter Sweden 2020 och över en natt blev hon opinionsbildare. Vad som började med ett litet event på Facebook och växte snabbt till en hel rörelse.

Och inte ligger hon på latsidan, utöver det är hon stylist, influencer, bloggare och poddare. Hon är besatt av möjligheter, olikheter och likheter. Aysha vill alltid vill lyfta frågor, se dessa ur andra perspektiv och ge en röst till dem som annars inte hörs. Nyligen köpte hon sminkbolaget Färg efter ett spontat mingel i näringslivets finrum.

Annons

Nu börjar ytterligare en resa med blogg på ELLE där hon kommer att dela med sig av sin vardag, tankar, åsikter och ta oss med på en entreprenörsresa.

Lär känna Aysha Jones – ny bloggare på elle.se

Vi tycker att det är dags att lära känna ELLEs nya bloggare lite mer. Så vad passar då bättre än tolv frågor. Håll tillgodo!

Namn: Aysha Jones.

Ålder: 36 år.

Bor: Tensta, Stockholm.

Familj: 3 barn.

Gör: Stylist/mua, driver flera bolag, numera ägare av Färg makeup, skribent och bloggare på ELLE samt grundare av BLM SWEDEN.

Aysha Jones är bloggare på elle.

För de som inte känner dig – vem är du?

– Det beror på vem du frågar. I offentligheten är jag Aysha Jones, grundare av Black Lives Matter Sweden och en väldigt högljudd aktivist och influencer. Men när jag inte är i det offentliga ljuset, när jag är med dem som står mig närmst är jag mycket mer introvert än vad folk kan tro. Jag är högljudd, det är jag absolut och jag har många åsikter och älskar att skratta, men jag har inget behov av att stå i centrum. Jag tror många idag kollar upp mig för att de fått höra mitt namn någonstans, men de stannar, följer och lyssnar på mig när de ser att jag egentligen bara är en helt vanlig person, som vem som helst. Jag tänker att de kanske känner att det är lätt att relatera till mig.

Annons

Vad kommer läsarna att få ta del av i din blogg?

– Allt! 2022 är verkligen mitt år så mina läsare kommer få följa med mig på en resa som jag alltid har drömt om men som jag verkligen inte trodde skulle eller kunde hända så snabbt som det sker nu. Jag är ganska ofiltrerad och har aldrig haft ett behov av att visa upp en Instagramvänlig vardag så läsarna kommer få se en väldigt öppen och genuin bild av det som händer i mitt liv just nu.

Aysha Jones blogg på elle.se

Vad ser du mest fram emot med att blogga på ELLE?

– Jag hade faktiskt en konversation om att skriva för ELLE för flera, flera år sedan, långt innan sociala medier och bloggar ens var en grej så att jag nu ska blogga hos ELLE känns nästan som att äntligen hitta hem. Jag älskar ELLE för den plattform man har byggt upp för varumärket och jag tror att med allt jag har på gång hos mig så är matchningen mellan mitt varumärke och ELLE helt klockren.

Annons

Vad fick dig att börja blogga?

– Svaret på den här frågan handlar egentligen om varför jag ens blev influencer. När jag stod utanför den amerikanska ambassaden efter George Floyds död och öppet sa ifrån grundade jag inte bara Black Lives Matter Sweden, jag blev officiellt influencer och opinionsbildare bokstavligen över natt. Att mina plattformar har utökat från Instagram och Facebook till blogg, podd och allt vad det är har skett för att jag tyvärr ser att det fortfarande behövs någon som jag som kan lyfta frågor ur andra perspektiv och som kan ge en röst åt dem som annars inte hörs.

Aysha Jones är profil och bloggar på elle.se

Vad skriver du allra helst om?

– Jag har många lager och många intressen och jag har svårt att säga att ett intresse är roligare än något annat. Jag är i grunden stylist och makeupartist så jag älskar att skriva om både smink och mode, men jag är också en riktig idéspruta och får en kick av entreprenörsskapet i alla dess former. Jag älskar mat och är faktiskt rätt duktig på att laga mat, och det gäller allt från Jollof Rice till Janssons Frestelse. Men sen brinner jag såklart också för politiken, särskilt eftersom jag är genuint orolig för Sveriges framtid och vad det kommer innebära både för mina barn men också alla andra ungdomar i Sverige. Därför skulle jag säga att vad jag helst skriver om beror nog lite på dagsform och vad som upptar mina tankar just då.

Annons

Finns det något du inte skriver om?

– Jag är inte särskilt hemlighetsfull av mig men däremot är jag väldigt mån om att skydda mina närmsta. Så även om jag t ex kommer skriva om mitt liv som mamma kanske jag inte berättar allt om mina barn utan där respekterar jag att de har sina egna liv och egen integritet och att de faktiskt kanske inte vill att jag skriver öppet om dem hur som helst.

Aysha Jones bloggar på elle.se

Har du någon besatthet just nu?

– Just nu är jag nog besatt av människor och våra möjligheter, olikheter och likheter. Men också av selfcare-time. Jag har bokstavligen bokat in selfcare-timmar och dagar i min kalender. Jag är också besatt av siffror, statisk och mätbara värden. Vem har jag blivit?!

Annons

Bok du läst flest gånger?

– Vår bästa tid av Kiley Reid. Jag älskar den. Den är så gripande och utmanar verkligen våra tankar och fördomar om varandra.

Aysha Jones profil och bloggare på elle.

Vilken är din bästa egenskap?

– Oj, den här är svår men jag upprepar det som jag fick höra för inte så länge sen och det är att jag är väldigt duktig på att lyfta andra människor, och att jag ofta gör det på bekostnad av mig själv. Jag vill gärna att min framgång ska kunna delas med alla i mitt nätverk och jag försöker ha det med mig i allt jag gör. Om jag får tillfälle att rikta strålkastarljuset mot någon annan i min omgivning som jag tycker är helt fantastisk, då gör jag det utan att tveka. Det måste man, det är så vi värnar om varandra.

Annons

Vad ger dig energi i vardagen?

– Mina barn och mitt jobb som jag älskar! Men också en varm kopp te och en riktigt bra serie. Eller en promenad för mig själv då jag får rensa huvudet. Jag är inte särskilt svår att göra glad utan jag får verkligen energi av de små guldglimtarna i vardagen.

Aysha Jones profil och bloggare på elle.

Önskar du att du kunde?

– Excel! Jag har fått sitta i timmar framför excelark och jag måste säga att jag har ändå lärt mig lite grann, men jag önskar att jag var en person som direkt förstod alla jäkla formler och siffror och inte behövde lägga lika mycket tid på att ta in och processa excelarken.

Vad ser du fram emot 2022?

– Allt! Som sagt, 2022 är ett stort år för mig och det har bara börjat. Det kommer innehålla mycket hårt arbete och väldigt lite sömn men jag ska verkligen försöka njuta av varje sekund och varje tröttsam arbetsuppgift så jag i efterhand både kan glädja mig åt resultatet och att jag har gjort mig förtjänt av det.

Ta del av Aysha Jones blogg här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons