Nya Monopol är här – inspirerad av serien "Vänner"

Duka upp till spelkväll med polarna till tonerna av The Rembrandts "I'll be there for you" och öva upp din "unagi" – för nu, mina damer och herrar, finns ett monopol med "Vänner"-tema!
11 maj, 2018

Det klassiska sällskapsspelet Monopol släpps i en ny upplaga, och temat är ingenting mindre än den omåttligt populära tv-serien Vänner. Serien sände sitt sista avsnitt 2004, men trots att 14 år har passerat har vi inte glömt 90-talets bästa sitcom, och denna nyhet gör oss därför barnsligt glada.

De sex spelpjäserna föreställer inte Rachel, Joey, Chandler, Phoebe, Monica eller Ross – utan istället prylar från serien som symboliserar de olika karaktärerna. Nämligen Monicas kockmössa, Ross dinosaurie, Chandlers pullover, Rachels handväska, Phoebes gitarr och Joeys pizza.

Gatorna är så klart också döpta efter platser från Vänner, såsom de båda lägenheterna och kaféet Central Perk – och varje gång du rundar en hörna måste du självklart ropa ”PIVOT!”.

Spelet finns dessvärre inte till försäljning i Sverige än, men däremot finns det att köpa i Storbritannien, bland annat på sajten The Works.

Ett annat Vänner-inspirerat spel som finns där ute är en specialupplaga av Trivial Pursuit som innehåller 600 frågor om olika händelser som utspelat sig under seriens gång. Spelet finns för närvarande bara i Australien men släpps i Storbritannien i juni.

Så håll utkik under nästa London-weekend, eller be polaren om en tjänst!

Och så ett klipp, för gamla tiders skull…

Läs mer:

14 anledningar till att dina kollegor är bättre än dina andra vänner

Ny studie: Kvinnor med gott luktsinne har fler vänner

Vänner blir musikal (och vi blir helt tårögda!)