Artikeln innehåller reklamlänkar

Alla pratar om athleisure – 6 märken som gör sportiga vardagskläder

6 stilsäkra träningsmärken

Lägg athleisure på minnet. Trenden med funktionella, sportiga vardagskläder har precis börjat ta fart och är något vi kommer se allt mer av framöver. ELLEs moderedaktör Elina Grothén listar modemärken som gör athleisureplaggen som skapar ha-begär!
27 mars, 2020
Mode möter funktion – inspireras av athleisure
Slå på ljud

 

Funktionella och stilsäkra plagg för träning eller en aktiv livsstil som varken tummar på stil eller kvalité. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte.

Om du, precis som vi, är intresserad av att addera lite fler trendiga athleisure-plagg i din garderob finns det ett gäng modemärken som du bör hålla lite extra koll på. ELLEs Elina Grothén har synat trenden som kommer synas överallt framöver och guidar dig genom vilka märken som ligger i framkant just nu.

Vad är athleisure?

Athleisure är vanligtvis ett plagg som bärs under fysisk aktivitet men som nu har börjat bäras i andra aktiva sammanhang som till exempel på jobbet eller i skolan. Därmed har athleisure blivit en större del av den dagliga garderoben. Vanliga athleisure-plagg är tights, leggings, shorts och sporttoppar.

ELLE listar stilsäkra athleisure-märken som skapar ha-begär:

1. Filippa K Soft Sport

Mode möterfunktion! Filippa Ks framgångsrika sportlinje Soft Sport är anpassat för lågintensiva träningspass som yoga och pilates men fungerar lika bra att använda i vardagen. I kollektionen finns minimalistiska och tidlösa leggings och toppar samt en hel del härliga sweatshirts. Om du inte redan är bekant med Filippa K Soft Sport, är detta en ny skatt!

Filippa K Soft Sport finns att köpa här! (länk till butik)

2. Nagnata

Australiska systrarna Laura May och Hanna Gibbs bjuder på 90-talsinspirerande, hållbara plagg perfekta för yoga och pilates, men också för alla andra tillfällen på dygnet. Plaggen är tillverkade av up-cyklade textilier, naturliga färgämnen och organiskt garn. Tummen upp!

Nagnatas finns att köpa här! (länk till butik)

3. H20Fagerholt

Bakom det danska sportklädmärket H20Fagerholt står mor och dotter Julie och Bex Fagerholt. Deras partnerskap växte fram ur en önskan att ge kvinnor moderna kläder som suddar ut gränsen mellan tränings- och vardagskläder. Med en lekfull estetik är H20Fagerholt definitivt ett märke att hålla ögonen på!

H20Fagerholt finns att köpa här!

4. Arket

Arkets yogakläder är designade med fokus på funktionalitet och med långvarig kvalité utan att kompromissa med stil. Och ja, det går utmärkt att använda plaggen även till vardags – kläderna är till för dagens alla tillfällen!

Arkets sportkollektion finns att köpa här! (länk till butik)

5. Organic basics

Organic Basics vill förändra och förbättra modebranschen. Organic Basics arbetar efter en hållbar vision och gör aktiva kläder och underkläder i tyger från ekologisk bomull, återvunnen nylon och Tencel (gjort av lyocell från eukalyptusträd). Varje produkt på deras hemsida visar plaggets klimatavtryck. En steg i rätt riktning!

Organic Basics finns att köpa här!

6. Ernest Leoty

Berättelsen om Ernest Leoty börjar i Paris under 1800-talet, då var de en av de mest eftertraktade skräddarna för korsetter som bemästrade komfort och rörlighet. Idag använder märket sitt arv för att skapa eleganta aktiva kläder som både är feminina och funktionella. Bär hemma, till yoga eller barre-klassen.

Ernest Leoty finns att köpa här! (länk till butik)

LÄS MER: 

Träna hemma? Här är redskapen och plaggen du behöver

Trendigt badmode och badkläder att satsa på sommaren 2020

Snygga och trendiga sneakers att bära våren 2020