Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Alla pratar om athleisure – 6 märken som gör sportiga vardagskläder

27 mar, 2020 
6 stilsäkra träningsmärken
Lägg athleisure på minnet. Trenden med funktionella, sportiga vardagskläder har precis börjat ta fart och är något vi kommer se allt mer av framöver. ELLEs moderedaktör Elina Grothén listar modemärken som gör athleisureplaggen som skapar ha-begär!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mode möter funktion – inspireras av athleisureBrand logo
Mode möter funktion – inspireras av athleisure
Ernest Leoty sportkläder

 

Funktionella och stilsäkra plagg för träning eller en aktiv livsstil som varken tummar på stil eller kvalité. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte.

Om du, precis som vi, är intresserad av att addera lite fler trendiga athleisure-plagg i din garderob finns det ett gäng modemärken som du bör hålla lite extra koll på. ELLEs Elina Grothén har synat trenden som kommer synas överallt framöver och guidar dig genom vilka märken som ligger i framkant just nu.

Annons

Vad är athleisure?

Athleisure är vanligtvis ett plagg som bärs under fysisk aktivitet men som nu har börjat bäras i andra aktiva sammanhang som till exempel på jobbet eller i skolan. Därmed har athleisure blivit en större del av den dagliga garderoben. Vanliga athleisure-plagg är tights, leggings, shorts och sporttoppar.

ELLE listar stilsäkra athleisure-märken som skapar ha-begär:

1. Filippa K Soft Sport

Filippa K Soft Sport

ANNONS Filippa K Soft Sport finns att köpa här!

Annons

2. Nagnata

Nagnata sportkläder

Australiska systrarna Laura May och Hanna Gibbs bjuder på 90-talsinspirerande, hållbara plagg perfekta för yoga och pilates, men också för alla andra tillfällen på dygnet. Plaggen är tillverkade av up-cyklade textilier, naturliga färgämnen och organiskt garn. Tummen upp!

ANNONS Nagnatas finns att köpa här!

3. H20Fagerholt

H20Fagerholt sportkläder

Bakom det danska sportklädmärket H20Fagerholt står mor och dotter Julie och Bex Fagerholt. Deras partnerskap växte fram ur en önskan att ge kvinnor moderna kläder som suddar ut gränsen mellan tränings- och vardagskläder. Med en lekfull estetik är H20Fagerholt definitivt ett märke att hålla ögonen på!

Annons

H20Fagerholt finns att köpa här!

4. Arket

Arket yoga aktiva plagg

Arkets yogakläder är designade med fokus på funktionalitet och med långvarig kvalité utan att kompromissa med stil. Och ja, det går utmärkt att använda plaggen även till vardags – kläderna är till för dagens alla tillfällen!

ANNONS Arkets sportkollektion finns att köpa här!

5. Organic basics

Organic basics yogakläder
Annons