Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Modellens tweet fick Donald Trump att blocka henne

10 aug, 2017 
AvSofia Börjesson
Vad skulle kunna få USA:s president att blockera en användare på Twitter? Tydligen räcker det att skriva: "lol, ingen gillar dig."
Annons

Modellen Chrissy Teigen har länge öppet kritiserat Donald Trump via sitt Twitterkonto, men från och med nu kommer hon inte längre åt presidenten. Han verkar nämligen ha fått nog av Teigens hånande kommentarer och slutligen blockerat henne på Twitter.

Det var på söndagen som hon svarade på presidentens tweet för sista gången. Han hade då skrivit:

”Det är väldigt ledsamt att republikaner, även några av de som bars in på min rygg, gör väldigt lite för att skydda sin president.”

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Vad Chrissy Teigens svarade? ”lol ingen gillar dig.” Och så var hon blockad.

Hyllningarna på Twitter lät inte vänta på sig. Vissa välkomnade henne in i klubben, några undrade hur USA:s president kunde blockera sina egna medborgare på sociala medier, och andra levererade fyndiga gifar.

Men hon är långt ifrån den enda som har blivit blockad på Twitter av Donald Trump. Författaren Stephen King är en av utvalda, och så även skådespelerskan Marina Sirtis (Star Trek) samt flera journalister och diverse Trump-kritiska organisationer.

Frågan är dock om Trump verkligen får blockera användare på sociala medier. Enligt en artikel i WNYC hävdar nämligen flera jurister att det strider mot konstitutionen, och flera av de blockade twittrarna har nu stämt presidenten.

Annons