Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Så minskar du jobbångesten och gör vardagen härligare i höst

09 aug, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
kvinna jobbar vid stranden
Varsågod – nio knep som minskar jobbångesten efter semestern och skapar förutsättningar för en skönare och mindre stressig vardag i höst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så får du tillbaka motivationen efter semesternBrand logo
TV: Så får du tillbaka motivationen efter semestern

Vilken sommar vi har haft! Många av oss har njutit ordentligt av det vackra vädret och lättade restriktioner.

Men nu står hösten för dörren, med jobb och vardagspussel. Dessutom ökar smittspridningen igen. Det gör glappet från den soliga semesterlunken ännu större. Men misströsta inte! Njut av den kraft du samlat i sommar och ta med dig den känslan in i hösten. Så här gör du!

9 tips som sätter guldkant på vardagen när semestern är slut

Strukturera upp datorn och to do-listan

Har du inte gjort det innan semestern – se till att ta dig tiden att reda upp lösa trådar och rensa igenom dina dokument och din att göra-lista. Då blir känslan inför nystarten mindre rörig och överväldigande.

Mjukstarta

Låt de första dagarna vara lite luftiga och var snäll mot dig själv. Unna dig somriga, hälsosamma luncher och en stunds frisk luft mitt på dagen. Och glöm inte micropauser!

Påminn dig själv om varför du gillar ditt jobb och vad som är bra med det

Förhoppningsvis inser du att det finns en hel del att se fram emot i höst! Men är listan för kort är det ett perfekt läge att ta tag i att leta efter något mer stimulerande.

Annons

Sätt upp inspirerande mål

Det kan vara lite trögt att komma igång första veckan. Så är det för nästan alla. Snart kommer den kraft du samlat under sommaren generera nya idéer och energi. Sätt upp mål och delmål för vad du vill åstadkomma under hösten och prata med din chef ifall du kommit till nya insikter under ledigheter. Och du: våga säga nej om det blir för mycket.

Gör allt du gjorde på semestern – efter jobbet

Förläng sommaren genom att göra härliga utflykter på helgerna och kvällarna! Åk och bada efter att du stängt ner jobbdatorn eller ta med enkel mat för en kvällspicknick till exempel. Har du möjlighet – ta ledigt en fredag eller två.

par paddlar kanot
Utnyttja kvällarna ordentligt!

Fortsätt att äta utomhus så mycket som möjligt

Det är lätt hänt att man stänger balkongdörren och bänkar sig vid köksbordet eller tv:n bara för att vardagen och rutinerna drar igång. Men fortätt att duka utomhus även om temperaturen faller och maten byts ut från grillat och god dryck till köttbullar och mjölk.

Annons

Och fortsätt du att äta glass i samma takt ett tag till! Är det dags för lite sundare vanor, byt till lite nyttigare glassar på vardagarna – men glass ger verkligen guldkant åt livet, inte sant?

Sätt vanorna med vardagsmotion

Jobbar du hemma, se till att komma ut på lunchpromenader eller ta så många möten du kan som promenadmöten eller utomhus.

Boka in härligheter med kollegorna

En lunch med din närmaste kollega, eller kanske en picknick utomhus med ditt närmaste team – under coronasäkrade former såklart. Förhoppningsvis är de flesta vaccinerade nu eller snart, och att ses efter en längre tid ifrån varandra kommer ge er alla ny energi inför jobbhösten.

Planera in saker att se fram emot de närmaste månaderna

En hösthelg på landet med de närmaste kompisarna, en liten kräftskiva eller kanske en träningsweekend i höst? Att ha något att se fram emot är viktigt!

Visst känns augusti och september lite härligare redan?

Foto: Unsplash, TT

TV: Därför är du extra trött just nuBrand logo
TV: Därför är du extra trött just nu
Annons