Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Minns du Taylor Momsen i Gossip Girl?

02 maj, 2020 
Av
Taylor Momsen i gossip girl
Taylor Momsen, 26, spelade Jenny Humphrey i Gossip Girl. I dag har hon lämnat skådespeleriet bakom sig. Detta gör hon och så ser hon ut nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilresa: Blake LivelyBrand logo
Stilresa: Blake Lively

 

Taylor Momsen var bara 15 år när hon år 2007 fick rollen som Jenny Humphrey, Penn Badgleys lillasyster, i den omåttligt populära tv-serien Gossip Girl. Minns du? Hon var den långa, blonda och till synes oskuldsfulla tjejen vars liv kretsade kring att försöka bli populär på den privata New York-skolan. Åtminstone till en början.

Spelade Jenny Humphrey i Gossip Girl

taylor momsen i gossip girl
Taylor Momsen som sin Gossip Girl-karaktär Jenny Humphrey, andra från höger.

I första säsongen av Gossip Girl är Jenny freshman på samma skola som storebrodern Dan och societetstjejerna Serena van Der Woodsen och Blair Waldorf. Hon ser upp till de äldre tjejerna och gör allt för att få vara en i gänget. Samtidigt börjar hennes bror att dejta Serena, och hon själv lär känna Serenas stökige lillebror Eric. 

Annons

Jenny går från att vara en snäll och godtrogen karaktär till att bli beräknande och utmana de äldre tjejerna för social status. Taylor Momsen är med som en av huvudkaraktärerna i fyra av sex säsonger, totalt över 60 avsnitt. I säsong fem kommer det fram att Jenny har flytt Manhattan för ett liv i London. Hon dyker upp igen i säsong sex när storebrodern Dan gifter sig med Serena.

Taylor Momsen slog igenom ung

taylor momsen som barn
Taylor Momsen 7 år i Grinchen – julen är stulen.

Taylor Momsen må ha varit ung i Gossip Girl, men hon hade sitt genombrott redan som 3-åring i en amerikansk reklamfilm för Shake ‘n Bake. Som 7-åring spelade hon flickan Cindy i familjefilmen Grinchen – julen är stulen. I tidiga tonåren gick Momsen även på audition för rollen som Hannah Montana i Disney-serien med samma namn. Hon var en av tre kvarvarande kandidater när Miley Cyrus fick till slut den äran. Vid sidan av skådespeleriet har Momsen även varit modell åt modeföretag som Madonnas Material Girl och parfymmärken som John Galliano. 

Satsar på rockbandet The Pretty Reckless

taylor momsen I the pretty reckless
Taylor Momsen är i dag frontfigur i rockbandet The Pretty Reckless.

Taylor Momsen började skriva låtar redan som barn men det var först när hennes rockband The Pretty Reckless fick skivkontrakt år 2010 som hon kände att hon kunde satsa på sin stora passion musiken. En rolig kuriosa är att The Hills-stjärnan Heidi Hontag, utan Momsens kännedom, spelade in och gav ut en låt som Momsen skrev som 8-åring, Blackout. I intervjuer har Momsen sagt att hon kan vara sig själv i musiken. Och det är här vi hittar henne i dag.

Annons

Har fått skjuta upp turnédatum

The Pretty Reckless debutalbum Light Me Up, släpptes 2010. Fyra år senare kom uppföljaren Going to Hell och 2016 släpptes det tredje albumet Who You Selling For. Bandet turnerar flitigt och hade fram till coronapandemins utbrott så väl USA- som Europadatum bokade under 2020. I vintras berättade Taylor, som sjunger, spelar kompgitarr och keyboard, att bandets fjärde album Death By Rock and Roll är klart att släppas under året. 

Taylor Momsen har för närvarande tömt sina sociala mediers flöden och ersatt dem med en enda svart bild. Fansen misstänker att det har med den nya albumreleasens antågande att göra.

Foto: TT

LÄS MER:

Minns du skådisarna i O.C.? Så ser de ut i dag

Minns du skådisarna i Mean Girls? Så ser de ut i dag

Minns du medlemmarna i A-Teens? Så lever de i dag

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons