6 oförglömliga Sex and the city-bröllop – vilka minns du?

Charlotte York och Harry Goldenblatt bröllop i serien Sex and the City.

Carrie, Miranda, Charlotte och Stanford – alla har de gift sig i Sex and the City. Men hur var egentligen bröllopen? Vi listar vigslarna i serien och filmerna – vilka minns du?
20 december, 2021
TV: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna
0:56

Efter reklamen: TV: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna

(0:56)

Slå på ljud

Nya Sex and the City And Just Like That... hade premiär 9 december 2021. Serien har bemötts av både kritik och hyllningar och vissa anser att det aldrig borde gjorts.

Det många funderade kring innan premiären var hur karaktärernas relationer skulle komma att se ut.

Skulle Carrie Bradshaw och Mr Big fortfarande vara gifta? Miranda Hobbes och Steve Brady leva lyckliga i Brooklyn? Charlotte och Harry leva drömmen på Upper East Side och hur skulle det stå till mellan Anthony och Stanford?

Så såg Sex and the City bröllopen ut

Medan vi möter den nya dramatiseringen av deras liv passar vi på att blicka tillbaka och se hur det såg ut när de sade ja till varandra.

Charlotte York och Trey MacDougal

Seriens största romantiker gifte sig först av alla. Iförd en prinsessklänning signerad Vera Wang stod Charlotte kort efter förlovningen brud och sade ja till Trey MacDougal.

I avsnitt tolv, säsong tre stundade bröllopet I Church of the Holy Trinity på Upper East Side. Men trots den sagolika vigseln vet vi alla hur det slutade och vilka problem Charlotte fick utstå med bland andra sin svärmor.

Charlotte York och Harry Goldenblatt

Charlotte och Harry i Sex and the City
HBO

Men inget ont som inte för något gott med sig! En klyscha som många blir matta av att höra. Men i Charlottes fall ledde skilsmässan från Trey till att hon träffade sin stora kärlek – skilsmässoadvokaten Harry Goldenblatt.

I säsong sex, avsnitt åtta gifter paret sig och Charlotte bär en Harry Winston-ring som sägs ha inspirerats av Taylor Burton-diamanten (det vill säga ringen som Elizabeth Taylor fick av Richard Burton när de gifte sig). Spetsklänningen designades av Badgley Mischka och till den bar hon en axellång brudslöja och ett par diamantörhängen.

Men ett helt odramatiskt bröllop blev det inte. Charlotte får rödvinsfläckar på brudklänningen, faller från chuppah och en liten eldsvåda uppstår under middagen. Men kärleken flödade och ett lyckat äktenskap förblev det.

Miranda Hobbes och Steve Brady

Det sista bröllopet i serien stod Miranda för. Efter att hon ställt frågan till Steve över en öl beslutade de sig för att ingå äktenskap. På vägen hem snubblade de bokstavligen över platsen de önskade vigas på.

Jefferson Market Garden uppfyller parets önskan om ett mindre bröllop med de allra närmast samlade. I säsong sex avsnitt fjorton gifter sig Miranda i en vinröd kjolkostym i sammet. Hon var tydlig från början med att hon inte önskade gifta sig i något vitt. Bröllopsfesten firades med en lunch på en närliggande restaurang i all enkelhet.

Carrie Bradshaw och Mr Big (första bröllopet)

Efter att ha dejtat varandra i tio år beslutade de sig för bröllop. I den första filmen Sex and the City nås omvärlden av beskedet som paret fattat över ett glas vin hemma i köket.

När ryktet spridits får Carrie frågan om att ställa upp i en rad intervjuer och fotograferingar. Bröllopsklänningen som Carrie först bär vid Vogue-fotograferingen är en gåva från designern Vivienne Westwood. Carrie väljer att styla klänningen ihop med håraccessoar som hon hittat i en vintagebutik.

Bröllopet planeras att hållas i New York Public Library då Carrie vill gifta sig bland alla andra kärlekshistorier samlade i poesi och böcker. När Carrie anländer till bröllopet ihop med sina brudtärnor dyker inte Mr Big upp...

Carrie Bradshaw och Mr Big (andra bröllopet)

I slutet av första filmen hämtar Carrie sina blåa Manolo Blahnik skor i lägenheten som hon och Big skulle ha flyttat in i efter bröllopet. Inne i den stora walk in closeten står Big och håller i skorna. Utan att säga ett ord till varandra kastar de sig i varandras famnar och kärleken är ett faktum. Mr Big friar till Carrie och istället för en ring plockar han fram hennes sidenklädda Manolo-klackar. Och Carrie säger ja!

Det storslagna bröllopet byts ut mot en borglig vigsel med endast Carrie och Big närvarande. I hemlighet har Big bjudit in Carries närmsta vänner till en klassisk brunch i amerikansk anda.

Och även om Carries vän Anthony Marantino påstår att Carrie bär en klänning ”av ingen” som hon vintageshoppat, så gifte sig Carrie i en Dior-kreation. Och såklart de blåa Manolo skorna.

Stanford Blatch och Anthony Marantino

Kärlek börjar alltid med bråk? Ja, i det här fallet var det så. En av Carries bästa vänner Stanford introducerades för Charlottes vän Anthony tidigt i serien. Och nej, det var inte kärlek vid första ögonkastet.

Men i filmen Sex and the City 2 får vi ta del av parets bröllop som förrättas av Liza Minnelli. Carrie är Stanfords best man och på plats har en hel sagovärld byggts upp för parets magnifika vigsel.

Foto: TT

Se också: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil
0:39

Efter reklamen: Se också: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil

(0:39)

Slå på ljud