Minimarket gör samarbete med Rörstrand: "Ville skapa något könsneutralt och lekfullt"

Minimarket gör samarbete med Rörstrand: "Ville skapa något könsneutralt och lekfullt"

Sofie, Jennifer och Pernilla Elvestedt kombinerar systerskap och företagarskap. Just nu är de aktuella med ett nytt kollektionskoncept 
och ett samarbete med Rörstrand. 
ELLE snackar framtid, studio-soundtrack och favoritskor 
med syrrorna.
18 mars, 2017

– Vi ville skapa något som kan ta för sig i butikshyllan men som ändå är tidlöst så att det kan läggas till servisen hemma. Det skulle vara könsneutralt, lekfullt och kännas Minimarket, säger Sofie Elvestedt om Minimarkets samarbete med Rörstrand.

Hur ser Minimarkets framtidsplaner ut?

– Vi har tagit fram ett nytt upplägg och levererar nu mindre kollektioner var åttonde vecka, i stället för två jättekollektioner per år. Det ger oss och butikerna frihet att satsa på nyheter när det passar oss. Allt vi gör blir aktuellt och vi kan lyfta samarbeten eller våra scenkostymer så att även kunderna kan ta del av dem. Vi får också ett jämnare flöde i designprocessen och minimerar spill. Vi har inget lager och håller återförsäljarskaran tajt. Framtidsplanen är att jobba in det här nya arbetssättet och lägga mer tid på intressanta samarbeten och koncept.

Minimarkets stoltaste ögonblick hittills?

– Att vi tillsammans jobbat fram ett tydligt eget formspråk baserat på magkänsla och lust. Att vi kör från ax till limpa, från form till sälj och distribution. Det är skönt att ha insyn och kontroll i alla steg av processen. Och att vi hållit ihop i tio år, genom meningsskiljaktigheter och kriser i branschen. Vi är också väldigt stolta över att vi systrar är ensamma ägare av varumärket igen.

Minimarkets recept för en lyckad morgon?

Jennifer: Att inte försova sig!

Sofie: Att ha tid på mig, att äta flera olika saker, sittandes. Att hinna välja kläder till mig och barnen i lugn och ro där och då, att slippa effektivitetsplanera och lägga fram kläder dagen innan.

Pernilla: Att inte ställa klockan + fint väder = sant.

Vilken pryl köper ni om och om igen?

Jennifer: Micellar water, vitt vin, hyacinter, tändare och mineralvatten.

Sofie: Patroner till Sodastream och Pokemon go cash.

Pernilla: Brietårtor och torrschampo.

Studiosoundtrack?

– Våra grymma medarbetares playlists som de duktigt uppdaterar! Goran Kajfeš som har gjort visningsmusik till oss många gånger. Vela Arbutinas är en Berlinbaserad art director som gjort vår nya logga. Quiltland är Frida-Li, vår före detta mönsterkonstruktör.

Favoritskor?

Jennifer: Platåskor – always and forever.

Sofie: Herrskor till vida byxor.

Pernilla: Våra statementpumps Pleat.

Foto Isak Berglund