Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Mina vanor med Brita Zackari: "En chokladboll vinner mitt hjärta lika lätt som en sashimisallad"

12 jul, 2017 
AvLisa Segerson
Tv-profilen Brita Zackari älskar inte att träna men går igång på att peppa alla som hatar det. Senast tillsammans med maken Kalle Zackari Wahlström via podden I nöd och lyft. I höst kommer hennes bok "Jag hatar att träna".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Av Josephine Blix
Foto Beata Holmgren

LÄS OCKSÅ:

MINA VANOR MED FRIDA NORDSTRAND

10 VANOR ALLA LYCKLIGA MÄNNISKOR HA GEMENSAMT

8 TIPS TILL DIG SOM VILL KOMMA IGÅNG MED MORGONTRÄNINGEN

HÄLSA ”Har alltid haft en krånglig relation till begreppet. Nu när jag skriver en bok om träning och tvingas tänka extra mycket på det blir det tydligt att de perioder jag varit som mest desperat efter någon sorts hälsoideal är de perioder jag mått som sämst. Önskar att hälsa kunde vara bredare, att det inte bara var en smal person med ett grönt äpple i handen, liksom.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

TRÄNING ”Prioriterar bort det i stressiga perioder trots att jag vet att det är exakt då den gör som mest nytta för mig och mitt psyke. Får jag till det tränar jag hårt och intensivt så att det snabbt är över.”

TRÄNINGSVÄSKAN ”Den är ofta packad, men kan stå oanvänd länge. Där i ligger aldrig ett tajt linne. Tränar i lös överdel vilket är i princip omöjligt att hitta, men Filippa K Soft Sport har bra. Råviktigt med lyxiga hudvårdsprodukter efter. Det gäller att belöna sig själv för bra pavlovsk effekt.”

Annons

MUSIK ”Nas och liknande. Och mycket poddar, gärna This american life och Stil i P1. Missar inte Veckans bläcka och nya favoriten Trettio plus trevar.

HARMONI ”Har alltid kaos. Mår nog bäst av att erkänna kaoset och sluta hata mig själv för att jag inte verkar kunna undvika det. Men det skadar inte att ha ordning i mejlkorg och handväska, den känslan är närmast erotisk.”

MATFILOSOFI ”Älskar att äta goda grejer, men måste inte ha lyxigt. En chokladboll vinner mitt hjärta lika lätt som en sashimisallad. Är emot att göra saker nyttigare genom att mosa ner dadlar i stället för socker.”

EGOBOOST ”Min bästa energiboost är alla som kommer fram och säger till mig att de ska åka Vasaloppet för att de blev inspirerade när jag krigade runt där för SVT:s räkning.”

AVKOPPLING ”Läsa. Eller lyssna på en god podd samtidigt som jag fixar med något, typ målar eller slipar.”

SPIRITUALITET ”Älskar flummeri. Har bestämt mig för att omfamna min inre antroposof, till exempel genom att erkänna att det fysiska rummet påverkar mitt inre. Om inte annat är det en bra ursäkt för ett ’unnigt’ inredningsköp.”

Annons

LÄSNING ”Blev knockad av All my puny sorrows av Miriam Toews. Chimamanda Ngozi Adichie är en annan favorit, om än väl präktig ibland. Gillade De polyglotta älskarna men kan inte minnas om jag läst klart den. Annars mycket humor, Science … for her! av Megan Amram och biografier av kvinnliga komiker som Mindy Kaling.”

INSPIRATION ”Blir peppad av komiker som använder sin wit för att säga något viktigt. Amy Schumer är en av dem.”

DIGITALT LIV ”Enbart när mitt barn sover, efter kl 19. Inte på grund av någon högtravande idé om att vara en närvarande förälder. När jag hänger med henne kan jag inte slutföra ett enda mejl.”

RÅD ”Önskar att jag fattat styrkan i systerskapet tidigare i livet.”

MÅL ”Hoppas kunna hitta lite mer lugn i livet och vill vara mer i naturen. Om fem år har jag skrivit en till faktabok och en roman, och så jobbar jag kanske lite med att peppa folk att träna på ett icke kroppshatande sätt.”

DRÖMFREDAG ”Klagar inte på att få dricka en öl och sitta och snacka med Kalle medan han lagar mat. Om det nu är dröm så har jag en limeklyfta i ölen, och så lagar han något som man äter med tortillas.”

MOTTO ”Försöker bli sämre på att vara till lags och bättre på att säga ifrån. Både i min vardag och på ett politiskt plan.”

Annons