Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Mia Skäringer: "Pussat bort tårar från kinder och låtit mina egna rinna påväg till jobbet"

15 nov, 2016 
AvJoel Linde
Mia Skäringer delar en stark text om moderskap, kärlek, smärta och stress.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mia Skäringer är vid sidan om sitt skådespeleri en väldigt uppskattad skribent. Då och då delar hon texter via sin Facebooksida som alltid skapar starka reaktioner hos läsarna.

På tisdagen publicerade hon en text om moderskap, förväntningar och krav, kärlek och döden, som delats och gillats tusentals gånger bara en halvtimme efter publicering.

”Jag står på höjden, i det jag antar är mitten av mitt liv. Insikten är min utsikt och gud vet att jag har vandrat länge för att komma hit. The woman in me is tired. Nedanför ligger mina egna döda kroppar. Jag har offrat många,” inleder hon sin text.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mia Skäringer sjukskrev sig i september som följd av utmattningssyndrom, och har sedan dess skrivit flera texter som berör ämnet. Och denna är ingen undantag, men hon skriver också starkt om hur det kostar på att vara mamma till tre barn.

”Jag har burit tre barn under mitt hjärta. Pressat ut dem i ljuset med mitt eget liv som insats. Jag har vakat genom nätter. Älskat sönder och samman. Skyndat mig tillbaka till arbeten och pusslat tiotusentals tunna porslinsskärvor till de dagar som varit. Snabbtorkat limmet med hårtorken i hallen. Pussat bort tårar från kinder och låtit mina egna rinna i bilen påväg till jobbet. I en tid då allt ska forceras fram. Då få beslut tas inifrån, då få har ork att lyssna. Och jag snart ingen lust att berätta,” skriver hon och fortsätter.

”Jorden skriker efter mamma men ingen hör för alla har fullt upp med att mäta kuk. Och ska man höras så måste man skrika så förbannat.”

LÄS OCKSÅ:

Läs Mia Skäringers nya starka text: ”Dotter av vår förbannade tid”

7 gånger Mia Skäringer varit brutalt ärlig – och så älskvärd

Mia Skäringer hyllas för sitt inlägg om utbrändhet – läs texten här

Annons