Mia Skäringer hyllas för text om sexuella trakasserier

11 feb, 2017 
AvJoel Linde
I en text som delades på Facebook på torsdagen skriver Mia Skäringer om sexuella trakasserier och hur världen hade sett ut om vi vände på könsrollerna.
Annons

Mia Skäringers senaste virala succé på Facebook handlar om sexuella trakasserier och även hur det hade sett ut om vi hade vänt uppochner på manligt och kvinnligt.

”Var lite tacksam en dag tar det slut!, Säger en kvinna till en annan kvinna på en arbetsplats när hon klagar över situationen med en manlig kollega som tar henne på rumpan efter varje föreställning.”

Så inleder Mia Skäringer texten om hur världen och förutsättningarna ser väldigt olika ut för män och kvinnor.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Mia går vidare och skriver några hypotetiska scenarion om hur världen sett ut ifall vi vände helt på könsrollerna. Om kvinnor gjort som männen, hur hade det uppfattats?

Om Plura varit kvinna, hur hade det tv-programmet sett ut?

”En gammal bedagad sångerska med rejäl kagge. Modell mjukare. Med häng över byxan. Och en navel som inte längre syns. Cigg i mungipan, småfull i rutan. Bar överkropp. Urtvättad bh. Två paket cigg om dagen. Ett halsband av torkade rönnbär”, skriver hon.

Foto IBL

Annons