Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Mia Skäringer hyllas efter inlägget om kritiken mot #metoo

06 apr, 2018 
I ett inlägg adresserar Mia Skäringer Lázár den kritik som riktats mot #metoo-rörelsen. Nu hyllas hennes träffsäkra ord på Instagram. "Ursäkta att vi inte är enade i alla frågor. Det borde vi verkligen tänkt på innan revolutionen började. Vi är ju flickor och flickor ska veta bättre”, skriver hon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mia Skäringer Lázár är en av de offentliga personer som tagit ställning i #metoo-rörelsen i Sverige. Hon har även långt innan hashtaggen engagerat sig i de frågor som den berör, bland annat via sina sociala medier och i podden Skäringer & Mannheimer som hon har tillsammans med Anna Mannheimer.

I ett nytt Instagram-inlägg kommenterar hon nu en del av den kritik som riktats mot #metoo-rörelsen som fick sitt startskott i höstas. Hon lyfter även problematiken i att blanda ihop saker och krysta fram kopplingar mellan #metoo-rörelsen och personliga öden, något som fått henne att tacka nej till att medverka i olika sammanhang.

Mia Skäringer om kritiken mot #metoo

Metoo är inget parti och handlar inte bara om media -kändis – artist – skådis och teatervärlden. Det handlar till största delen om icke offentliga människor i hela världen som för första gången INTE håller käften. Verkligheten. Livet. Strukturen. Och det finns inget telefonnummer man kan ringa där någon sitter i växeln, det är en revolution”, skriver hon på Instagram.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mia Skäringer Lázár skriver vidare om kritiken att kvinnor inte varit enade kring det som rört #metoo, något hon menar beror på en arrogans gentemot alla som gjort sin röst hörd tack vare rörelsen samt mot dem som inte hunnit eller kunnat göra det.

Ursäkta då så jävla mycket att vi inte förberedde detta likt gympa påsar och matsäckar, förlåt för att vi alla miljoner människor inte ringde varandra och pratade ihop oss innan hashtaggen kom till. Ursäkta att vi inte är enade i alla frågor. Det borde vi verkligen tänkt på innan revolutionen började. Vi är ju flickor och flickor ska veta bättre.

Hon lyfter även alla de meddelanden hon fått från kvinnor som kontaktat henne tack vare hennes öppenhet i ämnet.

Jag står stadigt kvar exakt här med blicken höjd. Med mejl i min inkorg från kvinnor som kan vara i himlen i morgon. Jag står stadigt kvar. För dem som gått före och dem som kommer efter.

Inlägget hyllas i kommentarsfältet och det är många kvinnor som skriver att Mia Skäringer Lázár lyckas sätta ord på deras känslor och tankar i texten. Inlägget har i skrivande sund, bara ett par timmar efter publicering, samlat över 10 000 gillemarkeringar och över 500 kommentarer.

Mia Skäringers hyllade Instagram-inlägg:

Foto Anna Hellman

Läs mer:

Äntligen! Mia Skäringer åker ut på turné igen – då släpps biljetterna

Läs Mia Skäringers hyllade inlägg: ”Så jobbar ett kvinnligt geni”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons