Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Mia Clase från Food Pharmacy om sina livsstilsvanor

05 nov, 2017 
AvELLE -redaktionen
Mitt i livet bytte Mia Clase riktning och startade succékonceptet Food Pharmacy med sin bästa vän Lina Nertby Aurell. Nu är de aktuella med sin andra bok. Mia boostar sig själv med grön smoothie varje dag och åker aldrig till Ikea på helgen. Vi har bett henne berätta allt om sina vanor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mia Clase driver bloggen om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Vi har frågat hälsogurun om hur hon lever sitt vardagsliv och vilka vanor och rutiner hon har.

HÄLSA

”Har gått från att tro att vi är del av ett stort hälsolotteri till att förstå att det finns mycket vi kan påverka genom vår livsstil. Det är förstås inte bara vad vi stoppar i munnen som har betydelse för vår hälsa, men maten är ett kraftfullt verktyg.”

TRÄNING

”Jag tränade mycket konst-åkning under min uppväxt så i dag njuter jag av att kunna variera trä- ningen (i stället för att hacka tänderna på isen 07.00 varje lördagsmorgon). Jag promenerar i naturen, hikar, cyklar, kör becore och barre, styrke-tränar och yogar.”

MUSIK

”Går inte en meter utan musik eller prat i lurarna. Just nu lyssnar jag på podden My dad wrote a porno. Fruktansvärt rolig. Rekommenderas varmt!”

HARMONI

”Jag bytte riktning mitt i livet, sa upp mig från mitt jobb och startade Food Pharmacy med en av mina bästa vänner. För mig är det harmoni – att jobba med något som jag brinner för och som jag vet gör skillnad för människor.”

Annons

MATFILOSOFI

”Strunta i hur du ser ut och tänk på hur maten får dig att må i stället. Jag tror inte på dieter i bemärkelsen att man utesluter saker utan tycker om att fokusera på vad man ska tillföra. Äter mängder av grönsaker, frukter och bär i alla färger och former och stöttar med krillolja, Synbiotic15 och D-vitamin varje dag.”

EGOBOOST

”En grön smoothie om dagen sedan snart tre år tillbaka. Och vår antiinflammatoriska gurkmejashot så klart.”

SPIRITUALITET

”Jag är mycket flummigare än vad jag kanske ger sken av och tror man kommer långt på att vara öppen och nyfiken.”

LÄSNING

”Är så glad att jag plöjde alla klassiker under tonåren för nu räcker tiden inte till. Senaste boken jag läste var Fredrik Backmans novell Och varje morgon blir vägen längre och längre – vansinnigt vacker. ”

INSPIRATION

”Tänker bäst när jag promenerar. Öppna kontorslandskap eller trånga konferensrum är inte min kopp te.”

Annons

MINA FÖREBILDER

”Gunhild Stordalen, Johan Rockström, Lena Dunham och Laleh.

GURU

”Min mamma var min guru och hela anledningen till att jag började skriva. Tyvärr gick hon bort för fyra år sedan och det är en stor sorg att hon aldrig fick läsa min första bok.”

DIGITALT LIV

”Tillbringar mycket tid på sociala medier genom jobbet. Kan bli bättre på att stänga av telefonen oftare, den snor mycket tid från viktigare saker.”

MÅL

”Om fem år hoppas jag att Food Pharmacy inspirerar människor världen över till att jaga näring och mata sina goda bakterier i tarmen. Kanske har vi blivit mer än ’bara’ en blogg och böcker?”

RÅD

”Att man inte ska jobba med vänner är struntprat – själv jobbar jag med både min bästis och min pappa och älskar varje sekund.”

DRÖMFREDAG

”Morgondopp på landet med min familj. Frukost med mina bästisar i Stockholm. Lång hike på Mallorca. Middag hos min mans moster i Florida. Somnar mellan min man och Benicio del Toro i min egen säng.”

MOTTO

”Dröm stort. Sov på saken. Och åk aldrig till Ikea på helgen.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Av: Josephine Blix

Mia Clase
Mia Clase

Läs mer:

Justin Trudeau: Därför uppfostrar jag mina barn till att bli feminister

Mina vanor med Linnea Wikblad

Mina vanor med Brita Zackari: En chokladboll vinner mitt hjärta lika lätt som en sashimisallad

Annons