Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2019

16 dec, 2019 
Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2019
Havsutsikt, lyxiga hus – och ostylade renoveringsobjekt. Det lockade allra flest på Hemnet under året som gått. Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet år 2019.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att surfa runt på Hemnet har blivit något av en fritidssyssla för många. Oavsett om man vill flytta, leta inredningsinspiration, hålla koll på sitt område eller bara är nyfiken och vill drömma sig bort, så klickar många in bland bostadsannonserna. Besökarna tillbringade tillsammans 50 miljoner timmar på Hemnet under året som gått.

Allra mest lockar de stora och lyxiga villorna som få kan köpa, men som desto fler drömmer om. Årets, och tidernas, mest klickade bryter dock trenden. I år var det nämligen en helt ostylad lägenhet med stort renoveringsbehov som stack ut ur mängden och fick närmare en halv miljon klick.

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet 2019:

1. Ostylade vindsvåningen på Södermalm i Stockholm

Ostylat renoveringsobjekt på Södermalm i Stockholm blev mest klickat på Hemnet 2019
Foto: Bjurfors Södermalm via Hemnet

Den ostylade vindsvåningen på Götgatan på Södermalm slog rekordet som Hemnets mest klickade objekt någonsin. Lägenheten, en trerummare om 91 kvadratmeter, stack ut från de snyggt stylade objekten då den lämnats ostylad och var i stort behov av renovering. Lägenheten samlade totalt 485 679 klick och intresset var stort bland såväl potentiella köpare som på sociala medier.

Annons

– Den här bostaden är inte paketerad enligt vårt annars framgångsrika fotomanér och går tvärt emot det man vanligen ser på Hemnet, det skapar en nyfikenhet och ett intresse, sa Fanny Strand, mäklare för objektet på Bjurfors, till Hemnet i samband med att klicksuccén var ett faktum.

2. Lyxvilla, Västervik

Lyxvilla med egen pool på Hemnets lista över mest klickade 2019
Foto: Svensk Fastighetsförmedling Västervik via Hemnet

Årets näst mest klickade objekt var en modern villa som dominerade klicktoppen på Hemnet tre veckor i rad. Lyxvillan i tre våningsplan är 347 kvadratmeter stor och har både pool, brygga, strand och panoramautsikt över vattnet.

– Det är ett helt otroligt hus med ett väldigt bra läge och med en egen strand. Arkitekten har tagit vara på samspelet med naturen och kombinerat med en mycket bra planlösning där man suddat ut gränsen mellan ute och inne med glaspartier och terrasser, sa Anna Jeansson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, till Hemnet i samband med att villan låg ute.

Annons

Villan, som beskrevs som “Bondhuset”, eftersom den skulle kunna vara tagen ur en av Bond-filmerna, hade ett utgångspris på 25 miljoner och samlade 250 487 klick.

3. Chateau Eagle Mountain, Tullinge

Chateau Eagle Mountain blev tredje mest klickat på Hemnet 2019
Foto: Fastighetsbyrån Nynäshamn via Hemnet

Den här pampiga villan låg ute till salu för 45 miljoner kronor och är kanske mer känd som Örnberget eller Chateau Eagle Mountain, som det döptes av tv-profilen och entreprenören Leif Ivan Karlsson när han köpte villan.

Inredningarna bjöd på extra allt – en pool med ett vattenfall, vacker utsikt över Tullingesjön och 22 rum. Totalt samlade villan 242 682 klick på Hemnet.

4. Björkviks Gård, Värmdö

Björkviks Gård på Värmdö 2019
Foto: Magnusson Mäkleri Östermalm via Hemnet

På fjärde plats av de mest klickade objekten 2019 kom Björkviks Gård på Värmdö. Den vackra vita sekelskiftesvillan ligger idylliskt med egen strand och havsutsikt – något många drömmer om när de letar bostäder på Hemnet.

Annons

Utgångspriset på villan var 40 miljoner kronor, så även här var det lyx som lockade många Hemnet-surfare. Totalt samlade villan 213 631 klick.

5. Svanå Bruk & Säteri, Västerås

Dyraste objektet som lades upp på Hemnet 2019 var Svanå bruk
Foto: Karl Danielsson Egendomar via Hemnet

Den här gården var det dyraste objektet på Hemnet år 2019 med sitt utgångspris på 175 miljoner kronor. Den vackra gården från 1600-talet lockade många nyfikna besökare och fick 152 517 klick.

Förutom den pampiga herrgården ingår även mark om 1 400 hektar som bland annat rymmer en engelsk park med tillhörande lusthus i gustaviansk stil, stall och orangeri.

6. Villa, Stocksund

Villa i Stocksund som fick sjätte mest klick på Hemnet 2019
Foto: Magnusson Mäkleri via Hemnet

Lyx lockar som sagt många nyfikna ögon och så även när den här villan såldes i Stocksund i Danderyd. Villan byggdes 1909 och från såväl tomt som hus har man en vacker sjöutsikt.

På de 396 kvadratmetrarna i huset ryms flera rum och påkostade detaljer som vinkällare, hemmagym och walk-in-closet. Villan fick 148 961 klick när det låg ute på Hemnet i år och hade ett utgångspris på 65 miljoner kronor.

Läs mer:

Kommer du ihåg förra årets mest klickade objekt? Spana in dem här!

Topplista: Här är de 10 mest populära sökorden på Hemnet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons