Smarta knepen som ger dig en hel rad ensam på flyget

Cameron Diaz på flyg

Trött på att vika ihop dig i flygplansstolen och vackla av flyget tio timmar senare med nackspärr, ont i knäna och knappt ha sovit en blund? Här är smarta (gratis)tipsen för dig!
05 november, 2021
TV: 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör
0:57

Efter reklamen: TV: 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

(0:57)

Ofta är det både dyrt och nästan omöjligt att få tag på platserna som ger lite extra benutrymme på flyget. Trots den extra kostnaden är det många som ser till att boka upp dem tidigt, och så får man sitta där och trängas. Men – det finns hopp.

Den brittiska reseinfluencern Chelsea Dickenson går under namnet ”Cheap Holiday Expert” på sociala medier, och hon har delat de smartaste resehacken om du vill ha så mycket plats som möjligt i planet.

Här är de enkla strategierna hon brukar använda för att försöka få en hel stolsrad på flygplanet för sig själv (eller åtminstone en extra stol att bre ut sig på) – utan att det kostar en enda krona. (Eller för den sakens skull pajar för någon annan eller bidrar mer till utsläppen.)

Boka platserna smart

Reser du i sällskap är knep nummer ett att hitta en tom rad, och sedan boka fönster- samt mittgångsplatserna och lämna platsen i mitten tom. Sannolikheten att någon annan frivilligt kommer boka mittplatsen är minimal.

Skulle planen misslyckas kan man alltid fråga personen om hen vill ha fönster- eller mittgångsplatsen, så ni i alla fall kan sitta bredvid varandra. Chelsea menar också att chansen ökar ju längre bak i planet du väljer att boka.

Boka platserna som ingen annan vill ha

Ett annat knep att välja rad 13 (om den raden finns, på många flygplan är den borttagen). Rad nummer 13 anses nämligen bringa otur, och fler än man tror är vidskepliga och tar det säkra före det osäkra.

”Jag har använt mig av knepen cirka tio gånger och skulle säga att jag har lyckats ungefär 60 procent av gångerna”, sa Dickenson till Fox News när de uppmärksammade hennes TikTok-inlägg om flygplanshacket.

”Jag har också hört från många av mina följare att det har fungerat för dem”, tillade hon. Det låter ju lovande!

Så nästa gång du ska ut och flyga – testa! Blir flyget fullbokat så blir det, det går ju inte att göra något åt. Annars har du åtminstone ökat chansen till mer plats att röra sig på – helt gratis!

Källa: Fox News.

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
2:21

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(2:21)

Missa inte

Drömresor för alla julälskare – här är de juligaste platserna i världen

Vem får inte mysryskänslor av ett winter wonderland, julpyntat till max?

Alla vinälskares dröm: 11 spa där du kan bada i vin

Treat yo´ self!

Resetrender 2022 – så vill vi resa nästa år

Så många nya insikter!