Maxa sommaren – 10 sätt att skapa somrig guldkant varje dag!

sommar

Små enkla knep, aktiva val och en gnutta ansträngning kan mångdubbla sommarkänslan och de magiska ögonblicken att se tillbaka på i höst. Kolla bara in den här tipsiga listan!
05 juli, 2019

Hela året längtar vi efter sommarens lediga dagar – men ofta går den över alldeles för fort. Fast gör den verkligen det? Eller är det vi som ibland har så bråttom till nästa grej (eller är så uppslukade av våra skärmar…) att vi glömmer bort att njuta av tiden?

Boosta sommarkänslan genom att säga JA oftare och alltid välja det mest somriga och livsmaxade alternativet. Kolla bara in den här listan och se vilken skillnad det gör att jobba lite aktivt för sommarkänslan! Allt det här vet du nog, men visst behöver man en påminnelse?

10 sätt att få ut mer av din sommar

1. Ät frukost utomhus så ofta du kan. Ja, lite besvär blir det att flytta ut allt, men sommarkänslan är oslagbar.

2. Välj cykeln, eller promenera dit du ska – känslan av att susa fram och känna sommarens dofter är klart bättre än bil eller trängas i kollektivtrafiken.

3. Bada även när det är mulet – och efter jobbet om du jobbar i sommar. Du hinner fortfarande fånga flera ljumma soltimmar.

4. Jobbar du mycket i sommar? Luncha ute så ofta du har möjlighet, och ta eventuella mindre möten som promenadmöten istället för att sitta inomhus i ett konferensrum.

5. Spring i skogen och kasta dig i badet – ett perfekt sätt att kombinera frisk luft, motion, mental avkoppling och sommarfeeling.

6. Styr upp utflykter, stora som små! Utforska ditt närområde och duka upp till picknick så ofta du bara kan. Det behöver inte vara avancerat – det är bara härligare att äta!

7. Vänta inte på de där perfekta soliga, festliga tillfällena – använd dina somrigaste kjolar och klänningar även till vardags.

8. Njut av somriga råvaror – färska bär, grönsaker i säsong, färsk fisk, plockmat och somriga efterrätter.

9. Utnyttja de långa sommarkvällarna till somriga spel, utomhuslekar och sommarsporter.

10. Logga ut! Kanske den viktigaste punkten av alla. Unna dig en digital detox – glo på skärmen kan du göra i höst.

 

Bild: TT

Läs mer:

9 steg till digital detox – så gör du

Så släpper du jobbet på semestern – 7 tips för att varva ner på riktigt

Omstart i höst? Så lyckas du – expertens bästa tips

11 sätt att boosta ditt välmående i sommar – som inte är träning