Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Marie Serneholt: "Just nu känns det otroligt pirrigt"

26 feb, 2015 
AvHelena Wiklund
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE:s bloggare Marie Serneholt är mer än redo för Let´s dance första deltävling (fredag 27 februari). Vi snackade med henne om förväntningar, favoritdansen och förmågan att hantera kritik.

Letsdance_Marie_singel

När blev du tillfrågad att vara med i Let’s Dance?

– Jag har fått frågan att medverka ett par gånger tidigare, men då har det tyvärr krockat med annat. Den här gången blev jag tillfrågad i december förra året och när jag insåg att jag skulle få ihop det med mitt övriga schema så tackade jag ja direkt!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur mycket har du dansat innan?

– Jag gick några år på Lasse Kühlers dansskola när jag var liten och sedan har jag ju fått dansa en del tillsammans med A-Teens. Men det jag dansade då är ljusår från den här typen av dans, så jag kan säga att även jag känt mig som en nybörjare i det här sammanhanget.

Annons

På vilket sätt tror du att du kan ha nytta av dina tidigare danserfarenheter nu i programmet?

– Jag tror snarare att alla livesändningar jag fått göra som programledare kommer hjälpa mig med mina nerver, eller jag hoppas det i alla fall! För bara nerverna är i schack så tror jag att dansen kommer kännas lättare och roligare.

Du och Stenmark tycks vara favorittippade, hur känner du inför det?

– Va! Ere så? (skratt). Att han är favorittippad visste jag, men att jag skulle vara det också är en nyhet för mig. Självklart är det roligt om folk tror på en, men jag försöker faktiskt inte tänka och fokusera på final och vinst i det här läget. Just nu ligger fokus på att njuta och ha roligt på fredag, sedan får man ta en vecka i taget.

Vilka danser ser du mest fram emot?

– Först och främst dansen som vi ska framföra nu på fredag. Jag älskar både koreografin och låten och jag längtar tills det att vi får köra även om det just nu känns otroligt pirrigt. Men sedan drömmer jag om att få testa på alla danserna givetvis, för alla är fantastiska på olika sätt.

Annons

Finns det någon dans du tror kommer bli extra jobbig eller svår?

– Eh ja! Alla är väldigt knepiga kan jag meddela. I slowfox är det riktigt mycket att tänka på. Tekniken i den dansen är megasvår.

Vilka är dina förväntningar inför programmet?

– Åh, jag tror det kommer bli så roligt och härligt! Jag har inte sett någon av de andra dansa än, så jag ser jättemycket fram emot att se vad alla har kämpat med och tränat på under den senaste månaden. Men jag tror att det kommer vara galet nervig spänning backstage.

Vem tror du vinner då?

– Det är omöjligt att svara på så här tidigt under säsongen. Låt mig få återkomma!

Är du en vinnarskalle?

– Både ja och nej. Eller mest ja ändå kanske. När jag var liten var jag en hopplöst dålig förlorare och ville vinna jämt, men jag har blivit hundra gånger bättre på att ta ett nederlag i dag. Men självklart är det alltid roligare att vinna än förlora.

Annons

Hur hanterar du kritik?

– Vi har alla givit oss in på något som vi inte kan, så hur kan man egentligen bli sårad eller arg om man skulle få dålig kritik? Det är bara att ta till sig det de säger till en och öva på det till nästa gång. Har man gjort sitt bästa och förberett sig så mycket man kan, så finns det ju inget mer man kan göra. I slutändan handlar det om härlig, varm fredagsunderhållning!

Vilka egenskaper tror du är viktigast att ha för att komma långt i programmet?

– Att man vågar bjussa på sig själv och visa sitt rätta jag tror jag att man kan komma långt på.

Har du någon vision om hur du vill se ut på dansgolvet? Någon drömoutfit eller så?

– Det vore ju inte helt fel att både känna sig och se ut som Beyoncé där på dansgolvet (skratt). Det är bara att fortsätta drömma!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons