Margaux efter bröllopet: ”Jag är nykär”

Margaux Dietz bröllop 2019

Morgonen efter en brakfest med djungeltema fick Margaux Dietz sin Jacob Liebermann. Det blev bakisbröllop med gäster iklädda pyjamas, oväntat besök av en dinosaurie och ännu mer fest.”Jag svävar på moln”, säger Margaux Dietz.
15 april, 2019

ELLEs bloggare Margaux Dietz är numera gift. Exklusivt för ELLE berättar hon om sin stora dag.

– Det känns helt sjukt. Jag känner mig så lycklig. Jag svävar på moln. Man har liksom inte riktigt fattat att man faktiskt är gift. Det är så mysigt. Jag känner mig nykär i alla mina kompisar, i Jacob och i Arnold, säger hon.

Under bröllopet i helgen valde hon att minst sagt vända de klassiska bröllopstraditionerna upp och ned. Hon inledde med en brakfest på fredagen med djungeltema. Iklädd en gul klänning med släp designad av Ida Lanto festade hon, Jacob Liebermann och alla gäster loss på Hesselby slott, en destination som fram tills samma dag hållits hemlig för de inbjudna. Gästerna hämtades upp med buss och visste att de skulle vara borta i 24 timmar.

Bakisbröllop med pyjamas

På lördagen vankades det bakisbröllop där gästerna fick sitta på kuddar på golvet iklädda pyjamas.

– Jag och Jacob har känt att vigslar kan vara lite krystade och vi är inte så som personer. Vi har gjort allt tvärt om. Vi skaffade barn innan vi var förlovade och jag friade. Så då kände vi att vi gör det här lite tvärt om också och chockar alla som vi alltid gör. Vi valde ett avslappnat bröllop. Folk skulle känna sig bekväma och inte behöva tänka på kläder, så då blev det pyjamas. Vem har inte kul i pyjamas?

”Hade sovit tre timmar”

Paret vigdes av partiledaren Ebba Busch Thor. Stylingen gjordes av Sara Biderman. Bröllopskänningen bestod en specialdesignad vit byxdress i spets med tillhörande kjol som gick att ta av. Även den designad av Ida Lanto. Under vigseln bar Margaux kjolen för att sen partaja i byxdressen innan hon bytte om till pyjamas.

– Jag ville ha två ombyten men samtidigt en klänning. Så då fick vi den här idén. Jag blev inspirerad av Chiara Ferragni. Hon bar en kortare byxdress under sin klänning på sitt bröllop.

Exakt hur bakis var du lördag morgon?

– Jag hade sovit tre timmar, haha. Jag trodde att jag skulle ta det lite lugnt på fredagen. Men jag var så taggad, uppe i varv och glad. Jag hade så roligt att jag kände ”strunt samma, jag ska ha kul, jag får vara hur sliten som helst”. Jag hade ändå bokat makeup-artisten Nathalie Berzelius, hon kan lösa det mesta.

Du såg ju inte bakis ut för fem öre…?

– Haha, tack! Jag blev chockad över hur bra det blev.

Och visst blev det fest även under lördagen?

– Ja, det var som att man var på en annan planet för man var så lycklig och glad. Det hände så mycket överraskningar.

Varför dök det upp en dinosaurie på bröllopet?

– Alltså, den hade inget med djungeltemat att göra, men det var en så rolig grej. Buttericks som hjälpte oss med utklädnader frågade om de fick överraska med en dinosaurie. Och det var så kul för alla gäster satt i sina pyjamaser lördag morgon, visste inte när vigseln var och så plötsligt dyker det upp en dinosaurie.

Jaha, de visste inte ens när ni skulle gifta er?

– De hade fått varsin pyjamas som låg på sängen som de visste att de skulle ha på sig och de hade fått veta att det är samling klockan 10 som gäller, sharp. Vi trodde inte ens att alla skulle vara vakna. Men alla var uppe och på sitt bästa humör. Sen blev det bloody marys, mimosa och croissanter. Mamma sa att hon hört folk prata om att de trodde att de skulle åka någon annan stans, haha.

När började folk förstå att det var vigsel på gång?

– Jag tror att det var när de kom in i vigselsalen som egentligen var ett konferensrum som var gjort hur mysigt som helst.

Hur kommer det sig att Ebba Busch Thor var vigselförrättare?

– Vi har blivit kompisar och jag tycker hon har en härlig energi. Hon är bra på att prata inför folk och delar vår humor. Hon var så rolig, hon hade tagit ut låttexter som vi gillade som hon refererade till under vigseln.

Vad var det bästa under hela bröllopet?

– Vigseln var verkligen jättemysig. Arnold var inte med på fredagen eller under partybrunchen men det var väldigt mysigt att han var med på vigseln, iklädd en exakt likadan kostym som Jacob.

Vad var du mest nervös för?

– Själva inmarschen till vigseln. Det här ögonblicket när man ska gå in. Det kändes superläskigt. Jag vet inte varför, men det var lite som att dansa på Let’s dance.

Var det något som inte gick som det skulle?

– Jacob tappade rösten efter fredagens party. Så när han skulle repetera sina löften kunde han inte prata. Det var kul! Tanken var också att vi skulle sovit med varandra på fredagen, men vi tappade bort varandra. Han sov med en killkompis och jag med en tjejkompis så jag såg honom inte förrän vigseln.

Vad händer nu? Åker ni på smekmånad?

– Först tänkte vi det men man vill ju inte åka från Sverige när det är sånt här väder. Så vi sparar nog smekmånaden till november. Nu ska vi njuta av vår nya lägenhet och varandra.

Och vad kommer ni byta namn till?

– Vi kommer båda heta Liebermann Dietz.