Margaux Dietz superhyllas för sin film om integration – se den här

Margaux Dietz besöker Lobben i Östersund

Margaux Dietz senaste YouTube-klipp om integration och hur det egentligen är att komma till Sverige har berört många. Nu hyllas ELLEs influencer stort. Se den omtalade och hyllade videon här.
24 oktober, 2018

Under gårdagen laddade ELLEs Margaux Dietz upp sin senaste film på YouTube, en film som kretsar kring ett besök i Östersund som Margaux gjorde i slutet av september.

– Vi ska besöka Lobben som jobbar med ett integrationsprojekt i Östersund. Eftersom jag bor lite skyddat och mestadels inte rör mig utanför Stockholms innerstad så känns det extra viktigt att få se med egna ögon vad som händer i resten av Sverige. I dag ska jag besöka ett projekt som arbetar med integration i Sverige och jag ska få träffa några av de personerna som kommit till Sverige och få höra om deras resor. Att få göra det här och att få en bättre insikt betyder jättemycket för mig. Men det känns ännu viktigare att jag faktiskt kan dela med mig av allt till och er, mina följare på min Youtube-kanal, berättade hon, via bloggen, i samband med resan norröver.

Besöket, som är ett samarbete med EU-kommissionen, resulterade alltså i en video som i skrivande stund, mindre än ett dygn sedan den laddades upp, setts mer än 60 000 gånger. Videon har dessutom likeats tusentals gånger, och hyllningarna väller in via sociala medier.

Också Margaux Dietzs besök i Östersund uppmärksammades stort, bland annat gjorde Sveriges Radio ett inslag om det hela.

I sin blogg kommenterar Margaux de fantastiska reaktionerna som hon har fått på videon det senaste dygnet.

– Åh TACK för alla fina meddelanden om senaste vloggen. Det är så otroligt häftigt att kunna skapa utbildande och roligt innehåll med hjälp av bara en kamera, Elin och mig själv. Jag har redan skrivit mycket om projektet Lobben som jag besökte uppe i Östersund och filmen säger mer än 100 000 ord. Det jag vill förmedla är framförallt att vi pratar om människor när vi pratar om flyktingar och inte en siffra på hur många vi tar in. Deras historier är så otroligt gripande och jag känner mig otroligt rik av erfarenhet efter den här vloggen, skriver hon.

Margaux Dietz fortsätter:

– Den här typen av projekt för att integrera de som väntar på uppehållstillstånd känns självklara, men det kräver att vi steppar upp vårt game.

Det är inte bara invandrarna som ska vilja vara här, det är även vi som måste sträcka ut en hjälpande hand.

Se hela klippet nedan:

Läs också: Margaux Dietz: ”Jag vill bidra till en positiv livsinställning bland unga tjejer”

Foto Margaux Dietz