MARGAUX: ”NÄR JAG TACKADE JA TILL LET’S DANCE BLEV DET TUFFT PÅ ALLVAR.”

Eveline och Margaux har alltid haft en fin relation.

Margaux Dietz och hennes mamma Eveline berättar hur de hanterar kraven i karriären, vad de gör för att hitta balansen och varför hudvårdsrutinen är helig.
11 december, 2018

– Vi messar, ringer, mejlar och träffas. Vi har båda koll på varandras schema och har man inte det så är det bara att ta en sväng in på Instagram eller bloggen, säger Eveline.

Margaux och Eveline har alltid varit väldigt nära. Det spelar ingen roll om det handlar om jobbet, relationer eller livet i allmänhet. De bollar det mesta med varandra. Och trots att Eveline sedan några år tillbaka är bosatt i Sydafrika har relationen förblivit vad den alltid varit. Kravlös. När de ses uppskattar de därför att bara vara i varandras sällskap.

– När vi ses gör vi helst ingenting. Ligger i sängen eller i soffan med varsin kopp kaffe och pratar, pratar och pratar. Stackars våra män, säger Eveline och skrattar.

Viljan att vara alla till lags

Eveline ser med stor beundran på vad Margaux har åstadkommit i karriären. Men nämner samtidigt att hon hade gissat ett helt annat karriärval för sin dotter.

– Margaux var ett väldigt snällt men samtidigt mycket bestämt och självständigt barn. Jag trodde hon skulle bli domare eftersom hon gillar att bestämma, är rättvis och alltid tar bra beslut, säger Eveline.

Någon domare blev hon inte. Men en person med ett stort inflytande, ja det vet vi vid det här laget. De senaste åren har varit väldigt intensiva för Margaux. Att få barn och samtidigt axla rollen som en av Sveriges största influencers med allt vad det innebär – och samtidigt räcka till som mamma, flickvän och kompis kostar. Det finns inte all tid i världen, inte heller räcker energin till i all oändlighet.

– Jag tror att vi kvinnor överlag är rätt bra på att prioritera bort oss själva på grund av det så kallade “duktig flicka-syndromet” som mer eller mindre verkar sitta i oss alla. Men det är svårt, för att vi kämpar väl alla med att vi vill vara duktiga och omtyckta. Det bästa vi kan göra är att försöka släppa kraven, vi kvinnor måste se till att lyfta varandra mer, säger Margaux.

Det här med att vackla i tron på sig själv är något Eveline kan känna igen sig ifrån när hon var i Margaux ålder. Och hur lätt det är att glömma bort att ta hand om sig själv i det hela. Man måste må bra i sig själv för att kunna sprida glädje till andra, menar hon.

– Skulle jag få säga något till mitt 28-åriga jag skulle det vara att stå upp för mig själv och ta hand om min själ och kropp.

Det går inte att påverka det som varit, men man kan ju trots allt ge lärdomar till sina barn utifrån sina egna erfarenheter. Margaux berättar att hennes mamma gett henne mycket som hon i sin tur hoppas kunna ge till sin son när han växer upp.

– Hon har gett mig massor av kärlek, respekt och förmågan att vara självständig. Att man duger som man är och att man alltid ska vara snäll mot sig själv och sin omgivning.

Hur hittar man balansen när man tappat den?

Att hitta balans i livet, tid för sig själv och sina relationer medan vi försöker lösa det så kallade livspusslet är inte det allra enklaste. Trots allt är vi bara människor som tappar fotfästet ibland. Vintern var en sådan period för Margaux. Att parera mellan Let´s dance, otaliga influencer-uppdrag och samtidigt vara en närvarande mamma kom ikapp henne. Det blev för mycket.

– När jag tackade ja till Let’s Dance blev det tufft på allvar. Jag var knappt hemma, sov dåligt, var konstant stressad och det gick ut över jobbet, mig själv och min och Jacobs relation, säger Margaux.

Den tunga vintern förde dock med sig en rad lärdomar, och hon har tagit till vissa åtgärder för att inte trilla dit igen. Men det har inte varit lätt.

– Det tog flera veckor innan jag återfick balansen efter Let’s Dance och ja, det var verkligen en hektisk tid, men det var också kul. Jacob och jag försöker verkligen jobba på att vårda vår relation. Jag har börjat äta vegansk mat, eller åtminstone vegetariskt, och mår verkligen så mycket bättre av det. Jag har också tagit in nytt folk i företaget som kan avlasta på några plan så att jag inte behöver ansvara för precis allting. Men det är väldigt svårt. Jag har lärt mig att sålla och endast tacka ja till sånt som verkligen är viktigt, säger Margaux.

Eveline är inne på samma spår. Att mycket handlar om att lyssna inåt och vara snäll mot sig själv.

– Balans är väl olika för alla, men för mig är det förknippat med att ha frihet, att vara öppen för förändringar och acceptera dem i livet. Jag försöker att vara ärlig mot mig själv. Istället för att gå omkring med dåligt samvete försöker jag motivera för mig själv varför jag gör vissa saker eller varför jag inte gör dem. Jag är också bra på att se till att jag har egentid.

– Att hitta balans i livet kan vara så mycket som att bryta upp från ett jobb, avsluta en relation eller så lite som att börja äta mellanmål eller införa en ny hudvårdsrutin. Men framförallt: Balans i livet är något man inte saknar förrän den är borta, säger Margaux.

”Tiden jag får tillbringa i badrummet är helig för mig”

Att det inre välmåendet inte sällan speglar det yttre är något som Margaux fått erfara. Den intensiva perioden i vintras i kombination med dussintals spraytans och konstant tv-smink gjorde att huden fick ta mycket stryk. Något som fått henne att inse värdet i att ha en hudvårdsrutin – och den härliga stunden man får för sig själv.

– Tiden jag får tillbringa i badrummet med att rengöra huden, ta ett långt bad eller lägga på ett extra serum innan nattkrämen, är helig för mig. Det är kanske inte den lyxigaste “egentiden” i världen men för mig är den allt, säger Margaux.

Eveline känner igen sig i hur just hudvårdsrutiner ofta är något som faller i glömska under stressiga perioder. Detta försöker hon numera ändra på:

– Ni vet när man lever småbarnslivet och är mitt i karriären och det sista man tycker att man har tid med är att ta hand om sin hy eller att lägga ner stora belopp på dyra produkter. Men jag har lärt mig att man mår bra av att ta hand om sig själv, både sitt inre och sitt yttre. Och det behöver faktiskt inte kosta för mycket pengar eller tid.

Evelines hudvårdsrutiner ser också en aning annorlunda ut än Margaux då hon ofta är på resande fot och bor i ett land med ett annat klimat än här i Sverige.

– När vi bilar nere i södra Afrika är rengöring av hyn nödvändig ca. 3 gånger om dagen för att få bort det röda dammet från ansiktet. I övrigt använder jag rengöring och dag- och nattkräm. Gärna en fetare variant då min hud är väldigt torr, säger Eveline. 

Margaux och Evelines hudvårdsfavoriter:

– Små förpackningar under 100ml är mitt motto. När jag flyger har jag alltid ett serum i handväskan som jag använder flera gånger under flighten, säger Eveline.

– Jag är jättenoggrann med rengöring morgon och kväll med micellärvatten. Jag gillar naturliga produkter eftersom min hy är så känslig och torr, säger Margaux.

Om L300:

L300 är ett varumärke som bygger på en svensk medicinsk upptäckt. Till produkterna används samma ämnen som huden själv producerar vilket hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans. L300 säljs på Åhléns och Apoteket.se där du just nu får 25% rabatt på L300 när du anger koden ”L300” i kassan.

Nyhet!

Nu lanserar L300 Face Mist. En produkt som återfuktar och fräschar upp huden på ett kick. Ett måste för dig som ofta är på språng!