Artikeln innehåller reklamlänkar

Mantle inleder samarbete med Kakan Hermansson

25 aug, 2022 
AvSara Ericsson
Stina Lönnqvist och Kakan Hermansson inleder samarbete
Mantle + Kakan = sant! Stina Lönnkvist och Kakan Hermansson inleder samarbete – här är allt om det exklusiva släppet!
Annons
24 timmar med Mantles medgrundare Stina LönnkvistBrand logo
24 timmar med Mantles medgrundare Stina Lönnkvist

ELLE-profilerna tillika entreprenörerna Kakan Hermansson och Stina Lönnkvist inleder ett samarbete. De två passionerade hudvårdsentreprenörerna ser det dynamiska samarbetet som ett tillfälle att stärka varandra.

Både Kakan och Stina har grundat två hudvårdssuccéer – Mantle och Maggie by Kakan. De verkar inom samma område, men istället för att se varandra som konkurrenter vill de istället lyfta varandra.

– Jag och min medgrundare Josefin Landgård träffade Kakan när vi startade Mantle, vi bondade över vår kärlek för hudvård och feminism. Kakan berättade att hon skulle starta Maggie och vi kände att vi ville göra fler saker ihop. Vi är väl på något sätt konkurrenter, men framför allt är vi kollegor och vänner, säger Stina.

Annons

Mantle och Maggie jobbar med olika sorters ingredienser och produkter men delar filosofi när det kommer till hudvård och skönhet. De är båda uppstickare inom en bransch som historiskt drivits av män och spelat på kvinnors osäkerheter.

– Vi håller armkrok istället för att fälla krokben i vår gemensamma vilja att utmana skönhetsindustrin, säger Stina.

Branschtrend: Byter konkurrens mot nära samarbete

Att entreprenörer och företag som anses vara konkurrenter i allt större utsträckning istället väljer att samarbeta är en tydlig trend. Nyligen såg vi wellness-företaget Goop med Gwyneth Paltrow i spetsen inleda ett samarbete med Kourtney Kardashians Poosh. Två företag som fokuserar på kvinnlig hälsa.

I ett samtal pratade Gwyneth och Kourtney om problematiken kring att kvinnliga entreprenörer allt som oftast ställs emot varandra, istället för att använda varandras styrkor för att på sikt kunna göra saker bättre tillsammans.

Annons

Mantle och Kakan Hermansson inleder samarbete

Mantle har tagit fram sitt första doftljus baserat på deras populära parfymolja The High Road i exklusiv handgjord keramik av Kakan Hermansson. Doften är framtagen av Göteborgsbaserade parfymhuset Cra-Yon, med visionen att skapa en unik art piece med lång livslängd.

– Vi frågade Kakan om tips på konstnärer och hennes svar var lika snabbt som självklart: "Jag tänker att jag gör det". Sagt och gjort, efter många timmar i ateljén har vi nu tillsammans skapat en kollektion i mycket begränsad upplaga av doftljuset The High Road scented candle, säger Stina.

Kakan är en erfaren konstnär och keramiker som tillsammans med Mantle tagit fram doftljusets handgjorda hållare i oglaserad mörk lera.

Doftljus av Stina Lönnqvist och Kakan Hermansson
Kakan Hermansson har tillsammans med Mantle tagit fram doftljusets handgjorda hållare i mörk lera.

– Jag gör ju många grejer, men att vara konstnär är min största och viktigaste identitet. Jag älskar att jobba med lera eftersom du inte kan kontrollera eller tämja den helt, vilket är en kontrast till resten av livet som kräver att kvinnor är lite av kontrollfreak. När man öppnar ugnen vet man inte riktigt vad som har hänt där inne. Varje ljushållare har mitt personliga avtryck med fingeravtryck och de är alla unika och lite operfekta, men ändå vackra, säger Kakan.

Annons

Tanken med ljushållaren är att den ska kunna återanvändas efter att doftljuset förbrukats.

– Spara efter att du bränt doftljuset och använd som en kruka, vas eller skulptur. Eller en tandborstmugg, vad vet jag, säger Kakan.

Doftljuset lanseras 25 augusti 2022 och kommer i en begränsad upplaga med 450 ljus.

– Det var en utmaning att skapa krukor i samma storlek. Den mörkbruna leran är min favorit, den är grå när den är blöt och blir den här otroliga färgen när den bränns till 1250 grader. Då sintrar godset och ingen glasyr behövs för att vara tät, säger Kakan.

Så doftar Mantles doftljus

Doftljuset är baserat på Mantles populära doftolja The High Road med djupa örtiga toner av cannabis, fikon, viol och mysk. En förfriskande unisexdoft som stimulerar alla sinnen.

The High Road släpps 25 augusti och kommer i ett unikt återanvändbart keramikobjekt skapat av Kakan Hermansson. Ljuset innehåller ekologiskt sojavax och kostar 1400 kronor. Läs mer om samarbetet och lanseringen här (reklamlänk)!

Annons