Här är staden som vill arrangera festivalen för endast kvinnor

Här är staden som vill arrangera festivalen för endast kvinnor

Efter alla anmälda övergrepp och våldtäkter under svenska festivaler ville Emma Knyckare arrangera en festival för endast kvinnor. Nu ser festivalen ut att bli av i halländska Falkenberg.
01 augusti, 2017

I början av juli, efter att nya våldtäkter anmälts på Bråvallafestivalen och ledningen beslutade att inte anordna den igen, twittrade komikern Emma Knyckare att hon 2018 kommer starta den första festivalen för endast kvinnor.

”Vad tror ni om att vi styr ihop en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig”, skrev hon.

Hon fick snabbt respons från flera artister som vill delta i en sådan festival och nu har även Falkenbergs kommun sagt att festivalen gärna får hållas där, skriver Hallands nyheter.

– Jag har följt debatten kring Emma Knyckares förslag om en mansfri festival och jag har hela tiden tyckt att det är en spännande idé. När jag såg artikeln i HN tänkte jag att jag hör av mig så får vi se, säger kommunens destinationsutvecklare, Kristjan Fannar, till HN.

Han säger att de inom kommunen skulle ha möjlighet att skapa en festival med liknande känsla som antingen naturnära Bråvalla, eller stadsfestivalen Way out west.

Emma Knyckare kommer inom ett par veckor att mötas och planera med en projektorganisation, så nu inväntar vi spänt nyheter om kvinnofestivalen 2018! ?

LÄS ÄVEN:

Efter Bråvalla: Emma Knyckare startar mansfri rockfestival