Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Malene Birger: "Jag utvecklas av att resa"

21 jun, 2017 
AvLisa Segerson
Danska modedrottningen Malene Birger har rest jorden runt, designat inredning och skapat konst. Nu är hon aktuell med A’Journey London – den perfekta resegarderoben.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

FLER INTERVJUER PÅ ELLE:

EMMA STONE I STOR INTERVJU I ELLE

THE CARDIGANS: VÅR BÄSTA TID ÄR NU

ZARA LARSSON BERÄTTAR OM DE ROMANTISKA KÄRLEKSRYKTENA

Vilka står bakom A’Journey London?

– Jag är kreativ chef och designar och står för stil och universum. Min partner Malene Majlund är kommersiell chef och ansvarar för distribution och ekonomi. Vi har startat ett ganska litet företag som säljer två små kollektioner om året. Vi är ett litet team, alla frilansar och det känns väldigt bra.

Era kollektioner ska komma i maj och november i stället för vår/sommar och höst/vinter. Varför?

– Det kändes naturligt. Vi är en del av branschen, men inte det allra senaste och nya. Det är en stil, inte sista skriket. Sista skriket kan man köpa överallt, dyrt eller billigt. Den här takten passar oss båda och de kunder och marknader vi vänder oss till får längre tid på sig att sälja kollektionen, vilket är bra. Modetåget har spårat ur, det finns för mycket av allt och det kan inte gå snabbt nog. Jag tycker att det är modernare att ta det lugnt. Det behövs en motreaktion. Dessvärre lever vi i en pengastyrd värld.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vem är A’Journey London-kvinnan?

– Hon är fri! Hon kan vara född var som helst och vara i vilken ålder som helst. Hennes behov bygger på mina egna behov och erfarenheter i karriären och i resandet. Men vi vill också lyssna på kunderna, lära oss av dem och utvecklas. Vi är i konstant förändring. Vår kund kanske arbetar hemifrån och behöver bekväma, stilfulla och tidlösa outfits. Det kan vara skinnbyxor, stickat, skjortor, kaftan, lite siden …

Vad betyder att resa för dig?

– Allt. Jag utvecklas av det. Det ger mig perspektiv på livet. Jag lär mig att förstå och respektera andra kulturer. Det är mitt liv.

Vad betyder mode för dig?

– Modet speglar vår samtid och det är alltid spännande med nya silhuetter och looker. Men mode är inte längre en lika stor del av mitt liv som det har varit. Så ska det vara med A’Journey London också. Det är precis tillräckligt – och det är i gengäld riktigt bra. Det är inspirerande för mig att arbeta med kläder och mode på det här sättet.

Varför har ni en apostrof i namnet?

– Apostrofen delar upp orden så fint både i skrift, tal och inte minst grafiskt. Därför.

Annons