Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Maja Nilsson Lindelöf: ”Jag lever drömlivet”

16 mar, 2020 
Maja Nilsson Lindelöf berättar om modeintresset, mammalivet och kärleken i intervju med ELLE.
Maja Nilsson Lindelöf är en av våra största influencers. Nu är hon aktuell med sin första egendesignade kollektion som släpps tillsammans med Gina tricot. För ELLE berättar hon om modeintresset, livet som mamma och kärleken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du vill veta om Maja Nilsson LindelöfBrand logo
5 saker du vill veta om Maja Nilsson Lindelöf

I mångas ögon lever hon drömlivet i Manchester. En bild hon skriver under på själv. Nu har Maja Nilsson Lindelöf, som till vardags arbetar som influencer, debuterat som designer. Det är tillsammans med Gina tricot hon släpper en kollektion inför våren och sommarens festliga tillställningar. Men modeintresset har funnits med länge.

– Jag har alltid vetat att jag har velat jobba med kläder, men jag förstod aldrig exakt hur kul jag faktiskt skulle tycka att det var.

Och det är just själva skapandet som Maja tycker har varit det roligaste med projektet.

– Den största utmaningen var att lita på de val jag gjorde. Jag visste direkt vad för slags plagg jag ville skapa men eftersom det är min första kollektion och jag såklart ville att det skulle bli perfekt så hade jag stundtals beslutsångest, men valde att stå fast vid min första idé, säger Maja till ELLE och fortsätter:

– Jag är stolt över att kollektionen verkligen speglar mig och min stil, och att jag vågade köra på lite mer unika plagg trots att jag vet att det kanske inte tilltalar alla. Jag har verkligen gjort ”Maja-plagg” som jag själv älskar och det är jag stolt över.

Maja Nilsson Lindelöf x Gina tricot släpps mars 2020. Här i rosa klänning.

Vilket plagg i kollektionen är din favorit?

– Jag har svårt att välja men det blir nog den chockrosa långklänningen som jag döpt till Victoria Dress. Hade jag själv sett den hängandes i butik hade jag blivit överlycklig, dels på grund av tyllen men även färgen. Den är så stilig fast ändå väldigt unik.

Annons

Och i övriga livet – vilket plagg i garderoben klarar du dig inte utan?

– Jeans! Raka jeans i en fin tvätt är ett måste för mig.

Du får välja en outfit att bära varje dag resten av livet, vad väljer du?

– Är det då sommar resten av livet väljer jag en färgglad maxiklänning med långa ärmar och sandaler, mitt halsband från Efva Attling, diamantörhängen från VanBruun och mina vigselringar. Är det höst eller vinter blir det istället jeans, vit skjorta och högklackade boots. Det matchar jag med min guldfärgade Rolex-klocka och en lång maskulin svart rock.

På tal om Rolex. Vad är det dyraste du har i garderoben?

– Det är min klocka från Patek Philippe som jag fick av min man i push-present.

Maja Nilsson Lindelöf debuterar som designer för Gina tricot. Här i glittrig klänning.

Det var i augusti 2017 som Maja och maken, fotbollsproffset Victor Nilsson Lindelöf, flyttade från Lissabon till Manchester, då Victor skrivit kontrakt med Manchester United. I fjol blev de föräldrar till sonen Ted Louie och enligt Maja har mammalivet gjort henne mer lugn, harmonisk och stark.

Annons

– Jag står mer för vad jag tycker och tänker, är lugn i mina beslut och har fått en annan slags energi. Jag har förstått att livet är för kort för en massa strunt och att det viktigaste är familjen, nära och kära samt att vara i nuet.

Liksom många andra kvinnor i offentlighetens ljus har Maja fått utstå en del momshaming i kommentarsfälten.

– Det jag har märkt mest är att folk blir provocerade över hur vi har valt att leva med vårt barn och hur vi får det att fungera här borta i England. Man vill ifrågasätta varför vi har en person som hjälper oss med vår son eller varför han går på nursery några timmar i veckan. Min man är, på grund av fotbollen, i perioder inte hemma och jag behöver avlastning ibland. Det blir nog också svårt för folk hemma i Sverige att förstå mitt liv och hur ensamt det faktiskt är. Jag har ju varken mamma, mormor eller kusin runt hörnet som kan ta hand om honom ett par timmar om jag ligger sjuk i influensa eller har ett viktigt jobb som jag måste få gjort. Kan man ta hjälp så tycker jag att man ska ta det. Jag blir i alla fall en bättre mamma när jag tar hand om mig själv också.

Maja Nilsson Lindelöf har designat kollektion för Gina tricot. Här i vit långklänning.

Psykisk ohälsa är ett ämne som känns viktigt för dig, hur kommer det sig?

– Jag själv har lidit av ångest i många år och arbetar dagligen med att hantera den. Jag går i terapi och gör aktiva val för att må bättre. Jag har även anhöriga som lider av psykisk ohälsa och min storebror har schizofreni. Nu efter sju år har jag insett hur mycket fördomar som faktiskt finns där ute på grund av okunskap. Därför tycker jag det är ett viktigt ämne att prata om och utbilda inom i skolor och på arbetsplatser. Det ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är något jag planerar att jobba mer med framöver.

Annons

Du och Victor har varit ett par länge och du har tidigare sagt att du snabbt förstod att han är mannen i ditt liv. Vad var det som fick dig så säker på det?

– Jag hade inte ens pratat med honom när jag visste det! Jag tror mig ju vara lite spirituell och har något slags sjätte sinne, så när jag såg honom där på Summerburst i Stockholm 2013 visste jag att känslan jag fick i hela min kropp inte bara var öl utan något annat, någonting större. Och redan efter vår första dejt föll jag pladask. Han är inte bara den absolut snyggaste mannen jag vet utan även den med absolut störst hjärta. Och så är han så otroligt rolig vilket man nog inte vet om förrän man verkligen lär känna honom.

Maja Nilsson Lindelöf släpper kollektion för Gina tricot. Här i blommigt set.

Så, hur är det att leva med en partner vars karriär kan kräva många flyttar?

– Victor är försvarare vilket gör att vi inte flyttar så ofta. Dessutom har det gått bra för honom så vi har bott – och kommer även att bo kvar – ett bra tag här i England. Så det är såklart tacksamt att han är så pass stabil att hela familjen får ett stabilt liv. Däremot har jag ingenting emot det här livet, jag ser det som ett äventyr som en dag kommer att ta slut. Så jag är öppen för allting. Jag älskar det här livet och det passar mig perfekt med nya miljöer och utmaningar. Dessutom får vi träffa så många fantastiska människor och har nu vänner runt om i hela världen, vilket är helt galet.

Annons

Det låter fantastiskt på många sätt. Och enligt många lever du ju verkligen drömlivet!

– Ja, och det gör jag också! Jag älskar mitt liv och är väldigt tacksam över hur bra vi har det.

Men ordet ”fotbollsfru” har Maja aldrig gillat då det ofta kommer med en del fördomar.

– Jag tycker att det är nedvärderande mot kvinnor och det känns väldigt gammalmodigt. Som om att vi bara är någons fru och inte duger till något annat. Här i laget har alla sina egna karriärer men det är det ingen som vet om – eller snarare vill veta om, berättar hon.

– Det är lättare att tro att vi sitter och dricker champagne och spelar tennis hela dagarna. Därför har jag aldrig gillat ordet och jag tar heller inte längre åt mig av fördomarna. Jag har byggt upp mitt eget varumärke och är väldigt duktig på mitt jobb. Sen råkar jag också vara gift med en professionell fotbollsspelare.

Maja Nilsson Lindelöf bär rosa långklänning från kollektionen hon designat för Gina tricot.

Vilken är den vanligaste frågan du får?

– Frågor om min stil. Hur jag klär mig och hur man kan tänka när man bygger upp sin garderob. Mitt svar är alltid att du ska klä dig i sådant som just du tycker om och känner dig fin i. Det finns inget härligare än människor med egen stil. Det är ju ett sätt att förmedla vem du är utan att prata.

Till sist: Hur kommer du klä dig i vår och sommar?

– I matchande set, härliga färger och prints – och maxiklänningar från Maja x Gina Tricot, såklart! Därtill kostymer i fina färger.

Maja x Gina tricot släpps i utvalda butiker och online den 19 mars. Se kollektionen här.

Foto: Gina tricot

LÄS MER:

Kändisarnas vackraste brudklänningar – så mycket inspiration

Babylycka! Här är 12 svenska kändisar som fick barn 2019

8 kända personer berättar – så träffade jag min partner

Annons