Maja Nilsson Lindelöf "Vi behöver prata mer om problemen i vårt samhälle"

Maja Nilsson Lindelof blogg ELLE

Influencern Maja Nilsson Lindelöf börjar blogga på ELLE.se. Exklusivt för ELLE berättar hon om familjelivet i Manchester, känslan av ensamhet och varför hon gång på gång väljer att lyfta tabubelagda ämnen i sina sociala medier.
08 november, 2021
1:00

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Maja Nilsson Lindelöf

(1:00)

Namn: Maja Nilsson Lindelöf
Ålder: 27
Bor: Manchester, Västerås och Stockholm
Familj: Maken Victor Nilsson Lindelöf och sönerna Ted Louie och Francis Lillebror.
Gör: Influencer och designer

Varmt välkommen till ELLE – Hur känns det att bli en del av team ELLE?

– Tack snälla! Jag är så himla glad över att ha få hamnat här hos er. Jag har själv alltid läst ELLE, följt era bloggare och läst krönikor… Ja, allting egentligen – så att ha blivit tillfrågad att få börja blogga hos er känns väldigt roligt. Jag har bloggat länge nu och har dessutom behövt en liten nystart så det här kändes helt rätt för mig.

Hur tänker du kring din roll som influencer – hur känns det att kunna inspirera och påverka andra människor?

– Jag tar det på väldigt stort allvar och tycker att det är väldigt viktigt att göra det. Jag har förstått att jag påverkar väldigt många människor och då gäller det att jag står för vad jag säger och delar med mig av. Jag vill stärka kvinnor och få kvinnor att känna sig vackra, starka och glada. Det är väldigt viktigt för mig.

– Det är stort men också läskigt ibland. Jag är ju bara människa som också kom in i det här yrket som ung så jag har ju helt klart fått lära mig mycket på vägen. Jag är väldigt tacksam över de följarna jag har idag och ser det verkligen som ett kvitto på mitt jobb när jag får ta del av deras meddelanden och tankar. Det är som att jag har en stor grupp med starka kvinnor bakom mig och tillsammans gör vi skillnad. Det är väldigt fint.

Du har flera gånger öppnat upp för dina följare och pratat om ämnen som kanske är lite tabubelagda – som till exempel dina erfarenheter av ensamhet. Kan du berätta lite mer om det?

– Jag har känt mig ensam till och från i livet och speciellt de sista åtta åren när jag har levt i Europa med min man. Däremot har det verkligen lärt mig mycket och nu krävs det mycket för att de känslorna kommer. Sist jag kände mig riktigt ensam var förra julen när våra familjer inte kunde komma till England för att fira med oss. Och vem hade inte känt sig ensam när man är själv med sin son på julafton medan ens man är iväg och jobbar?

– Jag har även förstått att det är en känsla många kvinnor i min ålder har men det är ingenting man riktigt pratar om. Det är nästan någonting man skäms över. Och därför känns det väldigt viktigt för mig att få dela med mig av mina tankar och känslor och prata mer om just ensamhet, ångest och psykisk ohälsa.

Du sa nyligen ifrån på Instagram efter att du fått kommentarer från män som kommenterade din kropp under graviditeten – varför var det viktigt för dig att lyfta detta?

– Jag har känt mig väldigt säker i mig själv de senaste åren vilket inte är någonting jag tar för givet efter år av ätstörningar och mycket ångest. Så när jag upplever samhällsproblem som för några år sedan hade påverkat mig väldigt mycket känner jag nästan att det är min plikt att adressera detta och prata öppet om det. Vi behöver prata mycket mer om problemen i vårt samhälle och jag har chansen att lyfta våra röster. Jag får alltid ett otroligt engagemang från mina följare vilket gör det värt för mig att göra det. Och jag tror verkligen att det vi gör tillsammans gör skillnad vilket känns viktigt för mig.

Maja om den traumatiska förlossningen

När vi gör den här intervjun är du höggravid med ditt andra barn – Hur känns det att när som helst bli tvåbarnsmamma?

– Läskigt! Väldigt läskigt faktiskt. Jag minns att första tiden med min son Ted Louie var mycket jobbigare än vad jag hade trott att det skulle vara, så jag tror att jag den här gången går in med en inte lika optimistisk syn. Det ska självklart bli fantastiskt att få ett till barn och nu kan jag knappt vänta längre men det är som sagt också lite läskigt för jag vet inte hur det kommer att bli. Många säger att det blir betydligt svårare men många säger även att det knappt blir någon skillnad, så vi får se! Jag älskar verkligen att vara mamma och allt vad det innebär så att få ett tillskott till familjen känns så mysigt.

Maja Nilsson Lindelof tillsammans sina barn.

Bara några dagar efter Majas intervju med ELLE kom sonen Francis till världen.

Slutet på din graviditet med Ted Louie blev ju väldigt dramatiskt – hur har det påverkat dig?

– Idag ser vi tillbaka på det och inser hur mycket mer kaotiskt det faktiskt var än vad vi förstod då. Dels känslan av att bli föräldrar för första gången. Sen fick vi kombinera det med alla känslor man får när man hör att ens bebis inte mår helt bra i magen. Plus mycket media och stress på det. Det får mig att uppskatta den här tiden mycket mer och det har helt klart lärt oss vad som är viktigt i livet. Nu sista veckorna har jag varit helt ledig från jobb, ätit kanelbullar och tvättat bambufiltar. Jag har valt att prioritera min hälsa och att hamna i harmoni.

Du bor ju både i Englad och i Sverige tillsammans med din familj – är det stor skillnad på eran vardag på de olika platserna?

– Självklart är kontrasterna ganska stora. Här i England lever vi ett mer extremt och privat liv. Vi lever i ett stort hus med mycket säkerhet och umgås med vänner privat utan att dela med oss av det på Instagram. Vi lever på ett sätt ganska isolerat här men vi har vår nära grupp med vänner och har en hel del besök från våra familjer. I Sverige lever vi betydligt mer normalt i vår nya villa i Västerås eller lägenhet i Stockholm.

Maja om strategi och magkänsla

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i din karriär?

– Mycket! Jag har kört på som bara den och aldrig tvekat på mig själv. Främst är jag stolt över att jag har följt min strategiska plan från början och alltid följt min magkänsla vilket jag vet har lett mig till där jag är idag i min karriär. Det har legat mycket mer hjärna bakom mina val än vad man kanske tror. Varje samarbete, kampanjförfrågan eller liknande har alltid bollats x antal gånger och jag har varit väldigt konsekvent från dag ett. Idag får jag jobba med varumärken jag förut bara kunnat drömma om.

Vi måste prata om Lis Bonne – vad kan vi förvänta oss av klädmärket i framtiden?

– Så mycket! Det här har bara varit en smygstart och jag har så stora visioner och drömmar med det här varumärket. Jag har jobbat på det mentalt i sju år så att det nu är i rullning känns overkligt stort för mig. Vi kan förvänta oss färgglada speciella kläder med glitter. Men även klassiska statement pieces som man använder flera dagar i veckan. Min vision har alltid varit att skapa kläder som jag saknar i min garderob.

Läs Majas blogg på ELLE här!