Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Livsstilscoachens bästa tips för ett hållbarare liv

07 apr, 2022 
AvJohanna Ljunggren
Livsstilscoachens bästa tips för ett hållbarare liv
ELLE-bloggaren och @detoxlife-profilen delar med sig av sina tips för ett hållbarare liv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Louise Sondlo Zapatas effektiva hemmapassBrand logo
Louise Sondlo Zapatas effektiva hemmapass

Hållbarhet handlar om att hitta en dynamisk balans. Vi behöver minska vårt CO2-utsläpp och vår konsumtion. Jag har valt att utbilda mig själv och andra inom klimatfrågor och hållbarhet. De flesta av oss är uppvuxna med att se tillväxt och konsumtion som vägen framåt, det är inte konstigt att det är svårt att tänka om. Här delar jag några små tips som kan ha stor påverkan om du gör dem varje dag.

Salvia binder Johanna till rökbuketter som används innan meditation och yoga.
Jag odlar egna örter att krydda mat och dryck med. Salvia binds till rökbuketter som jag använder innan meditation och yoga.

Växtkraft

Förra året odlade jag för första gången. Upplevelsen gav mig lika mycket som mitt livs första solhälsing. Det är något med att följa ett frö till grönsak eller blomma, allt föds på våren och förmultnar på hösten. Vinterns vila som hjälper till att rensa bort skadedjur. Att kunna gå ut på morgonen och plocka det jag behöver till dagens gröna juice, luncher med zucchiniblommor panerade i surdegssmet, körsbärspajer och blommor i sallader och på smörgåsar.

Annons
Livsstilscoachen Johanna älskar att plocka det hon själv odlat till dagens måltider

Tips 1: Mode

Köper du nytt – välj hållbart och bara plagg du älskar. Självklart vill man kunna ha ett plagg länge, men det sätter också press på kvinnor att behålla en viss kroppsform hela livet. Älskade plagg är inte svåra att sälja vidare.

Tips 2: Träning

Johanna Ljunggren är Ashtanga-yogalärare med stort intresse för lymfsystemet och har utvecklat Bindvävs-Vinyasa.

Jag är Ashtanga-yogalärare med stort intresse för lymfsystemet och har utvecklat Bindvävs-Vinyasa. Små rörelsemönster i vardagen som har stor effekt på ditt välmående. Min digitala kurs finns på Wellbration. Genom att skifta fokus lite varje dag kan man nå stor förändring.

Annons

Tips 3: Mat

Maten vi äter varje dag har stor påverkan på vår planet

Vi äter varje dag, så våra val påverkar. Grönsaker är ofta producerade i energikrävande växthus med omänskliga arbetsförhållanden. Jag prenumererar på grönsakslådor från Hem från gården. Crowd-farming är ett annat tips, köp en hel låda frukt. På sommaren stödjer jag lokala bönder.

Foto: Fredrik Skogkvist

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons