Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Little Jinder om det enorma publikstödet: "Vi bygger varandras stämning"

12 aug, 2016 
AvAxel Scholtze
ELLE fick äran att träffa Little Jinder inför kvällens spelning under Way Out West.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Över en öl tog vi ett snack med Josefine Jinder om förväntningarna på kvällens konsert, sjuka festivalminnen, hennes kärlek till äckliga kläder och varför det är så viktigt med systerskap.

LÄS OCKSÅ: 19 saker du absolut inte får missa under Way Out West!

Förra årets Way Out West spelning var helt fantastisk – hur ska du toppa den?

– Jag är ju här, haha. Nä, men jag kommer toppa det med en sjukt bra ljusshow. Lasrar och konfetti. Det känns bra att spela mitt i natten, jag gillar klubb nästan mer än att spela på festival. Jag gillar inte när det är för mycket plats och när folk inte vet hur dem ska röra sig. Det blir stelare på något viss.

Vilken låt är roligast att köra live?

– Super8. Den blev så jävla bra live på något viss. Jag har nytt band jag spelar med i sommar och vi har twekat musiken lite.

Kan man förvänta sig allsång?

– Folk sjunger fan med mycket. Det är så skönt, jag är så dålig på att komma ihåg mina egna texter. Jag får stöd och hjälp från publiken.

Annons

Vilken är den störta boost du får ut av att spela live?

– Jag brukar verkligen försöka titta folk i ögonen. Det händer något i det där mötet, det är så mycket energi i lokalen. Den energin går in i mig och sen går den ut till dem – det blir en recycle-spiral. Vi bygger varandras stämning och jag får tillbaka så mycket. Ibland blir det extas.

Roligaste konserten du gjort?

– En konsert i Östersund där det var ingen i publiken förutom Icona Pop. Det var den mest bisarra konsert som jag gjort. Men den lärde mig att ibland blir det inte som man tänker sig. Det var fan mycket ångest, men man rev av skiten. Annars måste jag säga att det är svårt att toppa förra årets Way Out West spelning.

Vilket är ditt sjukaste festivalminne då?

– Jag är så dålig, för jag minns ingenting. Verkligen ingenting.

Något romantiskt Super8-moment då som hänt under en festival?

– Jag träffade faktiskt en kille på en tjugofyratimmars festival på en båt. Det var i soluppgången och jag fick fram till honom och sa ”Vi kommer bli ihop”. Och det blev vi. Jag är väldigt häxig, jag vet direkt om det är någon jag kommer bli kär i.

Annons

Bästa festivalplagget?

– Bra skor! Typ plattforms, ett par som gör att man kommer upp lite om det är lerigt eller regnigt. Gärna ett par som är lite grövre så man står stadigt. Annars tycker jag man ska ut som vanligt bara. Jag gillar ju när folk ser lite äckliga ut, jag har alltid sagt att jag vill se ut som en blandning mellan Una-bombaren och någon snygg. Typ en med bra stil fast med Una-bombarens hygien. Älskar den stilen. Att ha nice kläder som sen blivit äckliga.

Till alla unga tjejer där ute – kan du ge några budord?

– Håll ihop och lycka till. Det är skitjobbigt att vara tjej, det suger fan. En vecka har man PMS, den andra veckan mens – man är förbannad hälften av tiden man lever. Då är det viktigt att ha sina kompisar, alla killar fattar ju ändå ingenting.

Hur ser planerna ut för i dag?

– I dag kommer jag glida runt, dricka öl och hänga med kompisar. Vara normal. Sen kommer jag gå all in Little Jinder. Jag ska fan ragga. Och sen ser jag så mycket fram emot Grace Jones.

Little Jinder spelar i dag under Way Out West på Bananpiren kl 02:30. 

Från intervjun – ELLEs Axel Scholtzé och stjärnan Little Jinder.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Foto All Over Press

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons