Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Little Boots – bruden du bör ha koll på

11 jun, 2009 
Av
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hon har blivit utsedd till årets löfte och dubbats till brittpopens framtid. Men Little Boots låter sig inte distraheras av hyllningarna. Hon har fullt upp med att  göra popmusik för massorna.

littleboots2

Namn: Victoria Hesketh.
Ålder: 25 år.
Bor: London.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Aktuell: Debutalbumet Hands (skivan spelades in tillsammans med Hot Chips Joe Goddard och Greg Kurstin som jobbat med Lily Allen, Ladyhawke och Kylie).
Lyssnar På: The Heartbreaks, Telepathe och Kleerup.

Little Boots syntskimrande poplåtar smälter så perfekt in mellan Kylie Minogue och St Etienne att det är omöjligt att ana hennes egen så brokiga musikhistoria i den. Victoria Hesketh, som hon heter i passet, började spela piano som femåring och har därefter prickat av en jazzperiod, en audition till talang-såpan Pop idol (hon tog sig till tredje omgången) och en tid som harpist i ett proggrockband. Den elektroniska grunden till Little Boots lades när hon sålde harpan och köpte en synt för pengarna.

Annons

   I början av året utsåg BBC henne till 2009 års främsta brittiska pophopp före band som White Lies och Empire of the Sun. Sångerskan har precis vaknat och hällt upp en kopp te när ELLE får tag på henne i lägenheten i London.

Hot Chips Joe Goddard har kallat dig för ”the future of British pop”, vart vill du ta den brittiska popen?

– Jag vill göra den rolig igen. I England har pop varit ett skällsord under många år vilket är synd. England har en väldigt intressant historia med starka popkaraktärer som David Bowie och Kate Bush. Men sedan var det som om något gick fel och pop blev synonymt med kommersiellt.

Är du orolig för att din musik ska stämplas som kommersiell?

– Nej, för mig skulle det vara en komplimang om någon skulle tycka att jag är mainstream. Jag är inte intresserad av att göra musik för en hipsterpublik.

Skivan spelades delvis in i Los Angeles. Hade den låtit annorlunda om den kommit till i din hemstad Blackpool?

Annons

– Den hade aldrig gått att spela in där. Blackpool är ett speciellt ställe. Det är kitschigt och lite tacky. Nu bor jag i östra London och här är alla trendiga och har tuffa skor. Men för mig spelar det ingen roll om alla i London älskar mig: om jag inte kan sälja skivor till folket i Blackpool är det ingen mening med det. Jag blir hellre spelad i affärer än hajpad på bloggar.

Av Kristin Lundell

little_boots

Little Boots om sin egen stil:

”Mitt privata jag klär sig som en lite mer nedtonad kopia av mitt scenjag. Jag gillar rymdiga kläder, futuristiska stilar, coola skärningar, metall och stora luvor. Jag är särskilt förtjust i ett kläd­märke som heter Antipodium och så har jag alltid älskat Alexander McQueen.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons