Lista: Det här äter kungligheterna helst

Prinsessan Madeleine ler mot kameran

Ärtsoppa, pizza och hamburgare – det här äter kungligheterna helst om de själva får välja.
19 mars, 2021
Harry och Meghan — från första dejten till Megxit
Slå på ljud

Det är lätt att tro att livet som kunglighet innebär god och exklusiv mat i överflöd. Det stämmer givetvis till stor del, men när det gäller mat- och dryckesvanor har de en hyfsat "vanlig" diet.

Visste du till exempel att drottning Elizabeth älskar mango och dricker fyra drinkar om dagen? Eller att kronprinsessan Victoria älskar ärtsoppa?

Här är kungligheternas favoritmat!

Meghan Markle

Meghan Markle är en vinälskare av stora mått och dricker gärna rosé med sina vänner på varma dagar. Hon sägs också gilla att äta mandlar som snacks och gillar avokadotoast och acai bowl, samtidigt som hon ska älska pommes frites, grillat och mac and cheese.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine äter enbart vitt kött. Kyckling ska vara en stor favorit och hon kan, på sin höjd, smaka kalv. Till efterrätt älskar hon maränger och givetvis fanns det med i desserten på hennes och Chris bröllopsmiddag.

Kronprinsessan Victoria

Victoria ska gilla att äta ärtsoppa till lunch och mycket riktigt var faktiskt kall, grön ärtsoppa med på menyn på hennes och Daniels bröllop.

Harry och William

När Harry träffade Meghan ska Harry enligt uppgift ha slutat äta pizza, något han ska ha ätit i större mängder innan. När Harry och William var mindre var McDonalds en stor favorit, och syskonduon åt också gärna bananflan till dessert.

Kate Middleton

Kate Middleton är enligt egen utsago inte särskilt bra på att laga mat, men gillar att både laga och äta curryrätter.

Prins Charles

Till frukost äter prins Charles ett ägg som har kokat i fyra minuter, samt en kopp Darjeelingte med mjölk och honung. Charles, som är miljömedveten, älskar ekologisk mat och då framförallt lokalt producerad ost.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip sägs älska både pizza och kinamat, medan Sofia är vegetarian.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth ska älska mango och karibisk mat. Till frukost äter hon alltid samma sak – en skål med flingor och en kopp te, givetvis English Breakfast. Dessutom dricker hon fyra drinkar varje dag – bland annat en supertorr Martini till middagen.

Foto: Rex

Källa: Prevention