Lata dig i säng i två månader – få 150 000 kronor

Vad sägs om att ligga och lata dig i sängen i två månader och få 150 000 kronor i belöning? Nu är drömjobbet för en soffpotatis verklighet.
06 april, 2017

Ett franskt forskarteam letar efter personer som vill lata sig i en säng i 60 dagar. Forskarna vill nämligen undersöka de påfrestningar som viktlöshet har på astronauters kroppar i rymden och tanken är att sängliggandet ska simulera viktlösheten.

Sugen på jobbet? För att godkännas måste en kandidat dock uppfylla ett antal kriterier. Kandidater måste vara män, mellan 20 och 45 år, ha en ”perfekt hälsa”, inte röka, ha allergier eller gå på någon diet, ha ett BMI mellan 22 och 27 och vara fysiskt aktiva.

Det är alltså inte ett jobb för en nuvarande soffpotatis, men för en aktiv person som kan tänka sig att bli det. Som utvald får man nämligen inte lämna sin säng alls under de 60 dagarna.

Hur blir det med toalettbesök, dusch och tvätt undrar du kanske? Ja, det får helt enkelt skötas i sängen det med. Huvudregeln är att en axel alltid måste vara i kontakt med sängen under de 60 dagarna, vilket motsvarar 1440 timmar. Hälften av de utvalda 24 deltagarna kommer dessutom äta ett läkemedel som ska motverka viktlöshet.

Projektet äger rum vid Institut de Médecine et de Physiologie Spatiales i Toulouse, Frankrike. Hela projektet varar i 88 dagar varav 60 spenderas i säng. Inför och efter sängliggandet kommer deltagarna att testas och få rehabilitering. Belöningen uppgår i 16 000 euro, motsvarande drygt 150 000 kronor, för de 88 dagarna.

Sugen? Du hittar anmälan och mer information här.