Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Låt stjärnorna bestämma – hudvården som passar dig bäst

16 sep, 2017 
AvELLE -redaktionen
Varsågod, det mest användbara horoskopet hittills! Tillsammans med astrologerna The Saturn Sisters har vi dechiffrerat zodiaken så att du kan förbättra din hudvårdsrutin, bryta dåliga vanor och stilla nerverna. 
Fisk? Du behöver en ny fuktcrème.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Väduren

För det första så är du ett eldtecken, vilket innebär att du har en tendens till stressrelaterade utslag. Du är ombytlig och brukar inte hålla fast vid något tillräckligt länge för att se om det fungerar, vilket ärligt talat är en katastrof för din hy.

Framtiden:

Du måste ge din nya hudvårdsrutin åtminstone tolv veckor för att den ska ha någon effekt. Det kan dessutom bli värre innan önskvärt resultat, så börja från scratch med produkter för känslig hy och håll fast vid dem. Din hy kommer att lugna ner sig, den blir mer förutsägbar och du kommer att inse fördelarna med att vara trogen en produkt. Använd Gentle skin cleanser från Cetaphil, morgon och kväll. Hoppa över den dagliga peelingen och använd något riktigt milt i stället, som en tvättduk av muslintyg. Avsluta med Pure vitality skin renewing cream från Kiehl’s.

Oxen

Ni Oxar har en tendens att fastna i gamla hjulspår och ni avskyr förändring – men älskar naturlig skönhet. Sannolikt har ni använt samma gamla ansiktsrengöring i tio år, vilket är okej, men tiderna förändras och det finns något bättre som väntar dig.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Framtiden:

Dra nytta av de vetenskapliga framsteg som gjorts den senaste tiden, nyckelingrediensen för din hy är alger. Du kommer att må bra av den utrensande effekten i Drink up mask från Origins. Den kan du dessutom använda ända fram till nästa sommar, då din hy behöver en lättare crème. Visst klarar du av en inplanerad omställning två gånger om året?

Tvillingarna

Föga förvånande kan du vara ganska obeslutsam (som den tvilling du är). Att testa alldeles för många produkter på en gång gör att du inte kan bestämma dig, vilket sannolikt är det absolut sämsta för din hy. Att prova sig fram kan vara bra, men det kan ta lång tid innan du upptäcker vad som faktiskt fungerar.

Framtiden

Experimentera enbart med rengöringen – det är den som kommer att göra störst skillnad för din hy. Prova en crèmevariant, som Cellularose nutri-pure balm cleanser från By Terry, under tre veckor. Gå sedan över till en löddrande, sedan en oljebaserad. När du väl fått till det så kommer din hy att klara av ytterligare experimenterande med produkter. Men håll i hatten. En produkt åt gången kan göra nytta, sju gör det inte.

Annons

Kräftan

Din hyperkänslighet gäller inte enbart ditt känsloliv, den innebär också att din hy kan reagera på kemikalier eller starka ingredienser. Ditt tecken styrs från magen, så för en vacker hy krävs att du börjar inifrån. Passande nog är den probiotiska hudvården en stigande trend.

Framtiden:

Skjut inte budbäraren, men det kan vara så att du skulle må bra av att dra ner på mejeriprodukterna. De är inflammatoriska och kan förvärra hudproblem. Köp glutenfri havremjölk (havre innehåller E-vitamin som sägs vara toppen för huden), prova sedan Probiotic cell revitalise day moisturiser från Aurelia. Använd lugnande produkter så får du fason på din oförutsägbara hy till slut.

Lejonet

Du älskar starka färger och sminkar dig gärna dramatiskt, men det kan också vara läge att ta en makeup-paus för att återställa hyn. Du har oftast en experimentell inställning till hudvård, lite beroende på vad du gillar för stunden.

Annons

Framtiden:

Sluta upp med att lämna mascaraspår under ögonfransarna. Fukta en våtservett med sminkborttagning och dra den sedan försiktigt längs de nedre fransarna. En riktigt bra rengöringsprodukt kommer att bli din räddning, prova Diamond white rich luxury cleanse från Natura Bissé. Och investera i ett rengörande micelärvatten, exempelvis Sensibio H2O från Bioderma, för att få bort allt smink.

Jungfrun

Du är ett mycket känsligt tecken och beroende av fasta rutiner – du kan till och med bli besatt av dem. Och rutiner är toppen när det gäller hudvård. Du gör saker grundligt. Men ibland behöver man bryta gamla vanor och skaffa sig nya, bättre.

Framtiden:

Din hy har varierande behov beroende på vädret, hormonerna och sömnen. Addera lite variation till din skönhetsrutin för att täcka alla behov. Ett fuktserum kan aldrig bli fel när hyn är stressad eller torr, så prova Pressed serum från Blithe – ett kombinerat serum och fuktcrème, en riktig powerduo. Satsa på en oljefri crèmerengöring, till exempel Effaclar H hydrating cleansing cream från La Roche-Posay, när det blir varmare eller om hormonerna rusar.

Annons

Vågen

Eftersom du älskar balans har du en hälsosam blandning av avancerade och mer vanliga produkter, vetenskapligt framställda och naturliga. Du är ett tecken som njuter av skönhet och ni Vågar kan definitivt tjäna på att ta ut svängarna lite då och då, med galna sminkningar som drar till sig uppmärksamhet.

Framtiden:

Du är välartad av naturen och sköter sannolikt din hy på bästa sätt. Ta gärna ett kliv utanför din trygghetszon men balansera med en perfekt bas (investera i en riktigt bra primer) och rengör minutiöst, annars tar huden skada. Se till att alltid ha Take the day off eye makeup remover stick från Clinique, nära till hands.

Skorpionen

Du är zodiakens femme fatale och blir lätt uttråkad. Du behöver regelbunden omväxling och uttrycket ”ömsa skinn” är som klippt och skuret för er Skorpioner. Bokstavligen innebär det till exempel regelbunden exfoliering.

Framtiden:

Börja med rengöring, inte bara en utan två gånger (tappa inte tålamodet nu). Använd dig av en fuktig muslintrasa för att avlägsna den första omgången rengöring (det är den skonsammaste och mest effektiva peelingen) och massera sedan in lite mer rengöring. Skölj av. Det är toppen att du tycker om förändring, men hoppa inte över ögoncrèmen. Du vill gärna hasta fram, men om du slarvar med rengöringen av ögonområdet så kommer det att synas innan året är slut. Räddningen heter Multi-active instant eye reviver från Clarins.

Annons

Skytten

Du är ett envist eldtecken som inte vet när det är dags att sluta, så inte ens för mycket av något är tillräckligt för dig. Det koreanska hudvårdsprogrammet i tio steg lockar lite, eller hur? Det blir fler ursäkter att köpa skönhetsprodukter, fast egentligen behöver du inte särskilt mycket. Med detta sagt skulle du nog tjäna på att förenkla din hudvård.

Framtiden:

Din hy är mättad – för mycket är faktiskt för mycket. Tona ner din rutin och reducera processen med några steg, din hy kommer att tacka dig. Det viktigaste för dig är rengöring, serum, fuktgivare och en mask (för du älskar att unna dig). Använd Blue marine algae intense hydrating mask från Peter Thomas Roth, men inte mer än två gånger i veckan. Du kommer att känna dig som en ny människa efteråt!

Stenbocken

Du är tävlingsinriktad, vilket innebär att du vill vinna till varje pris och tenderar att vara hård mot dig själv. Det vill säga, du är grundlig och slarvar inte med rengöringen. Du älskar lyx och behöver det lilla extra åtminstone någon gång i veckan för att må bra.

Annons

Framtiden:

Var snäll mot dig själv, även om denna snällhet kanske råkar komma i dyra och vackra förpackningar. Investera i något som du har spanat in länge, som Skin caviar luxe sleep mask från La Prairie eller Le lift crème-huile réparatrice från Chanel. Prislappen är befogad och resultatet kommer att kompensera för utgiften.

Vattumannen

Du är ”zodiakens Einstein” vilket innebär att du kan fastna i dina egna tankar – men låt inte din hudvård bli något forskningsprojekt eller bekymmer. Unna dig sensuella vanor som får dig att hitta tillbaka till din kropp, exempelvis lugnande ritualer, regelbunden massage och spabesök.

Framtiden:

Söndag är maskdag. Avsätt tid för att ta hand om dig själv. Lägg gärna på Énergie de vie le masque exfoliant från Lancôme medan du kopplar av i badet med Hydra + body cleanser från Grown Alchemist. När du är klar kan du smörja in dig med Ideal body balm från Vichy. Din hud kommer att kännas mjukare än någonsin och du kan njuta av sinnesron.

Annons

Fiskarna

En Fisk utan regelbunden fukt är som … precis, en fisk på torra land. Det här vattentecknet kräver lika delar näring som glamour, och en eteriskt skimrande makeup-palett är idealet. Men framåt natten är det dags att tvätta bort allt och lyxa till det med ett serum under nattkrämen.

Framtiden:

Du är bra på fukt (snyggt jobbat, Fisken) men behöver lägga in en extra växel under vinterhalvåret. Använd Bio-performance liftdynamic serum från Shiseido, som tränger djupt ner i hudlagren, följt av en lugnande dagcrème och en mer kraftfull variant till natten, som Estée Lauders Daywear och Nightwear plus. Du kommer att bli förvånad över hur mycket fräschare du ser ut när du vaknar och varken vilja ha eller behöva särskilt mycket smink – hyn kommer att stråla.

Av: Sophie Beresiner

Foto: Kai Z Feng

Styling: Anne-Marie Curtis

LÄS OCKSÅ:

Månadens horoskop: September 2017!

Stjärnornas beautytrend som är hetast just nu!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons