Populärt: Serietips Trender Filmtips Intervjuer Resguider Årshoroskop 2025

Låt oss göra egen (och nyttig) proteinglass

05 jun, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Nyttig, hemlagad och krämigt god!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lagom till sommaren vill vi gärna svalka oss med något gott och kallt. Men vem har sagt att glass måste vara onyttigt?

Här är ett recept på nyttig glass med betydligt mer protein än vanlig glass. Dessutom är den i princip helt sockerfri (beroende på vilken typ av proteinpulver du använder och om du väljer en topping).

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA FUDGE-BROWNIES

Ingredienser:

– 2-3 äggvitor

– 250 gram kesella med naturell smak

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– 2 dl proteinpulver av typen vassle/whey (till exempel från WNT Sport & Nutrition eller Fitnessguru)

– en skvätt mjölk

Gör så här:

Vispa äggvitorna hårt. Häll kesellan i en annan bunke, vispa ner proteinpulvret och i med mjölken.

Vänd ner kesellablandningen i äggvitorna.

In i frysen i 2-3 timmar, ta gärna ut och rör om med jämna mellanrum.

Serveras förslagsvis med färska bär eller riven, mörk choklad.

Annons