Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Landet som stoppar Alicia Vikanders storfilm

31 mar, 2017 
AvLisa Segerson
Den oscarsprisade filmen ”The danish girl” med Alicia Vikander stoppas i Indien. Filmen anses vara för kontroversiell.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

År 2016 vann Alicia Vikander en Oscar för sin roll i ”The danish girl”. Och nu har filmen stoppats för att visas i Indien. Landet menar att handligen är för kontroversiellt.

Filmen är baserad på konstnären Einar, som var den första någonsin att göra en könskorrigering. Vikander spelar Einars fru Gerda, som hjälper hen genom processen.

LÄS OCKSÅ: ALICIA VIKANDE VISAR UPP SIN NYA LOOK

Det stora problemet var att Indisk TV var tvungen att klippa bort väldigt många scener, så många att det knappt fanns något kvar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Vi måste tyvärr meddela att vår kanal inte kommer kunna visa den efterlängtade och internationellt rosade filmen ”The danish girl” den 26 mars, då den certifikation som krävs för att visa den på tv inte har gått igenom. Vi kommer fortsätta göra vad vi kan för att den ska får sagda certifikation”, skriver en den indiska tv-kanalen Sony le plez på twitter.

LÄS OCKSÅ: HÄR GÖR ALICIA VIKANDER SUCCÉ PÅ OSCARSGALAN

Se Twitterinlägget här.

Annons