Kylie Jenner är historisk – världens yngsta miljardär genom tiderna

Kylie Jenner

I dagarna blev det klart att Kylie Jenner är världens yngsta dollarmiljardär genom tiderna. Tack vare sitt egna sminkimperium petar 21-åringen därmed ner Facebooks grundare Mark Zuckerberg från tronen.
07 mars, 2019

21-åriga Kylie Jenner är yngst bland syskonen Kardashian – och som dotter till Kris och Caitlyn Jenner har hon varit en del av kändisskapet sedan barnsben. Något hon sannerligen har förvaltat väl. Från att vara en del av tv-serien Keeping up with the Kardashians till att få över 128 miljoner följare på Instagram – och bygga upp ett eget imperium med sitt sminkmärke Kylie Cosmetics.

2018 frontade Kylie Jenner dessutom den prestigefyllda tidningen Forbes då hon var på väg att bli den yngsta någonsin som tjänat ihop en miljard dollar – och nu står det klart att så även är fallet. I dagarna blev det nämligen officiellt att Kylie Jenner är världens yngsta dollarmiljardär genom tiderna, och därmed petar ner Facebooks grundare Mark Zuckerberg från tronen som blev miljardär som 23-åring.

Startade sminkmärket Kylie Cosmetics 2015

Det är främst genom Kylie Cosmetics som Kylie Jenner har lyckats bygga upp sin förmögenhet. Företaget lanserades 2015 och i samband med det första kollektionssläppet, som innehöll ett läppglans och en läppenna, kraschade sajten på grund av det stora intresset. Och nu, fyra år senare, är Kylie Jenner alltså historisk som världens yngsta självgjorda dollarmiljardär.

”Jag förväntade mig verkligen inte det här. Och jag kunde inte förutse den här förmögenheten, men erkännandet känns väldigt bra. Det är en fin klapp på axeln, sa Kylie Jenner i en intervju med Forbes i samband med att hennes listplacering offentliggjordes.

I november förra året ingick Kylie Cosmetics ett avtal med återförsäljaren Ultra Beauty, och därmed började Kylie Jenners produkter för första gången säljas via en återförsäljare. På bara sex veckor ska samarbetet ha genererat en försäljning av produkter för mer än 50 miljoner dollar – vilket var med och bidrog till att företaget ökade sin omsättning med nästan tio procent förra året.

Kylie Jenners tillgångar bedöms nu uppgå till nästan exakt en miljard dollar (knappt 9,3 miljarder kronor). Och det är alltså främst hennes sminkföretag som tagit upp henne på listan över världens rikaste människor, det beräknas nu vara värt omkring 900 miljoner dollar (drygt 8,3 miljarder kronor). Kylie Jenner äger hela företaget själv.

Den personen som toppar Forbes lista på miljardärer i världen är nätaffären Amazons grundare Jeff Bezos, med ett värde på 131 miljarder dollar.

Foto: TT

Källa: Forbes

Läs mer:

Kendall och Kylie jenner släpper väskkollektion för Walmart

Här visar Kendall Jenner upp sin nya otippade skönhetsaccessoar

Rocka grå läppar som Beyoncé – 5 produkter att kolla in