9 kvinnliga artister på svenska festivaler i sommar!

19 jul, 2015 
AvOlle Arnell
Annons

När vissa festivaler till största delen bokar manliga artister heter det ofta att de inte ”hittar” några bra kvinnliga artister. Vilket såklart är dumheter. Kolla bara på den svenska musikscenen, där de flesta intressanta artister de senaste åren har varit de med xx-kromosomer.

Så med det sagt – här är ett axplock av alla de begåvade brudar, från när och fjärran, som du kan se på de kommande festivalerna i sommar.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Läs även:

 

SUSANNE SUNDFÖR

Spelar på: Way out west

Den bästa norska exporten på väääldigt länge. Gör dansant elektronisk pop med melankoliskt svarta kanter. Stor röst och stor stjärna!

 

ELLIPHANT

Spelar på: Storsjöyran, Popaganda

Svensk stortalang med intensiv utstrålning. Blandar allt från reggae, pop och hårda dansrytmer, skakar om och gör något nytt av det hela.

 

COURTNEY BARNETT

Spelar på: Way out west

Annons

Australisk artist som gör indierock med mycket humor utan att vara flamsig. Släppte sitt debutalbum i våras och spås en lysande framtid med genomslag på bred front.

 

JOY

Spelar på: Dans Dakar

Sveriges svar på Nicki Minaj? Ja, fast väldigt mycket sin egen. Rapp, fräck och färgstark blåser Joy in friska skånska vindar i det svenska musiklivet.

 

SOAK

Spelar på: Way out west

Hon är blott 19 år gammal men brittiska Bridie Monds-Watson är redan en artist med gedigen erfarenhet och ett eget tilltal. Viskar hellre än skriker.

 

BEATRICE ELI

Spelar på: Storsjöyran, Dans Dakar

Lovorden haglade över svenska Beatrice Eli när hon släppte sin debutplatta förra året. De frispråkiga texterna är bara en sak som gör att ELLE gillar henne.

 

WAXAHATCHEE

Spelar på: Way out west

Amerikanska Katie Crutchfield gör personlig, charmig och lite skev indiefolkpop med inspiration från artister som Rilo Kiley och Cat Power.

 

SEINABO SEY

Annons

Spelar på: Storsjöyran, Popaganda

Den nya svenska soulpopdrottningen behöver väl knappast nån närmare presentation. Hela Sverige älskar Seinabo, och resten av världen har också börjat sjunga hennes lov. Med all rätt.

Läs även vår tidigare intervju med Seinabo:

 

NATALIE PRASS

Spelar på: Way out west

Soul, folk, country och en mjuk stämma som inte stressar: Natalie Prass har samarbetat med Ryan Adams och gjort en debutskiva som växer för varje lyssning.

Annons
Innehåller annonslänkar