Så har kungligheterna sett ut i skidbacken – inspireras av deras stil

Diana och kronprinsessan Victoria i skidbacken.

Vi är vana vid att se kungligheterna i mer formella sammanhang. Men det händer även att de kungliga ger sig ut i skidbacken. Här är tretton skidlooks som kungligheterna burit och som verkligen inspirerar oss.
17 december, 2021
TV: Inspireras av kungligheterna i skidbacken
1:20

Efter reklamen: TV: Inspireras av kungligheterna i skidbacken

(1:20)

Slå på ljud

Kostymer, långklänningar, klackar och emellanåt diadem. Ja, så är vi vana vid att se kungligheterna vid de officiella framträdandena. Men där emellan, när kungligheterna lever i den privata sfären ser det såklart annorlunda ut.

Kungligheter som åker skidor

Många kungligheter har en rad olika intressen. Ett som toppar listan är skidåkning och livet i fjällen. Svenska kungafamiljen har i alla tider varit skidintresserade och har till och med en egen stuga i Storlien. Bland de brittiska, danska, norska och nederländska kungafamijerna är skidintresset stort.

Här är tretton gånger som kungligheterna fångats på bild när de gett sig ut i backen.

Drottning Silvia i röda skidkläder

Påsken 1981 firades vid fjällstugan i Storlien tillsammans med familjen. Drottning Silvia ska ge sig ut i längdspåret och har satsat på röd jacka, underställ och handskar.

Kronprinsessan Victoria åker längdskidor

Kronprinsessan Victoria åker både alpint och längdskidor. Vintern 2020 gav sig hela kronprinsessfamiljen samt kungen och drottningen ut på en tur på längdskidor. Och de behövde inte resa långt, längdspåren var dragna i Drottningholms slottspark.

Diana i röd dunjacka

Diana, prinsessan av Wales åkte mycket skidor. Här vid en skidresa till Österrike 1994. Klädd i bylsig röd dunjacka och ett par svarta solbrillor.

Prinsessan Madeleine i beige skidoutfit

Även prinsessan Madeleine gillar att åka skidor. Här vid en semester i Verbier tillsammans med Chirs O´Neill 2012. Prinsessan satsade på en beige jacka med vit tröja under.

Prinsessan Sofia åkte Vasaloppet

Vintern 2018 genomförde prinsessan Sofia Tjejvasan som är 30 kilometer. Men hon är inte den första i kungafamiljen som genomfört ett Vasalopp. Både maken prins Carl Philip, kungen och prinsessan Madeleine har stakat sig igenom Vasan.

Kronprinsessan Mette-Marit i längdspåret

Norska kronprinsfamiljen är även de mycket intresserade av friluftsliv och skidåkning. Här var kronprinsessan Mette-Marit ute på tur med familjen. I förd en svart värmande polotröja och håret uppsatt i en fläta.

Kronprinsessan Mary iklädd blå dunjacka

Kronprinsfamiljen av Danmark spenderar gärna sin lediga tid i Verbier. Här vid en semester i skidparadiset 2015. Kronprinsessan satsade på blåa och svarta detaljer i backen.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia åker skidor

Även kungabarnen lärde sig tidigt att åka skidor. År 1994 togs den här bilden på mor och dotter som är redo att ge sig ut i skidbacken.

Diana i 80-tals overall

Diana och svägerskan Sarah åkte ofta skidor tillsammans – här i Schweiz 1998.

Både Diana, Sarah och prins Charles bär den typiska 80-talslooken i backen. Med bylsiga overaller och färgglada val.

Máxima med lila skidkläder

Nederländska kungafamiljen gillar även de att åka skidor. Här är drottning Máxima och dottern och prinsessan Catharina-Amalia på skidresa i Österrike. Máxima satsade på lila detaljer och dottern på svarta.

Drottning Silvia i rosa overall

Drottning Silvia klädd i en rosa skiddress med matchande magväska. Här åter i Storlien under en familjeresa 1993.

Kate och William i skidbacken

Hertigparet av Cambridge ses ofta till i fjällen. Här i franska alperna i mars 2016 tillsammans med barnen prins George och prinsessan Charlotte. Kate bär en vit jacka och William satsade på färgglatt i blått.

Diana med pannband

Diana i en röd och glansig overall från Head. Till den bar hon ett flätat pannband i rosa, rött och vitt.

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gått
1:22

Efter reklamen: Se också: 5 snackisar från veckan som gått

(1:22)

Slå på ljud