Kungliga sommarfrisyrer och vackra håruppsättningar att inspireras av

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine. Fina sommarfrisyrer att inspireras av.

En riktigt stilig sommaroutfit och en läcker frisyr – då är du i mål! Letar du efter inspiration? Ta efter de kungliga sommarsvallen – här är sju frisyrer att inspireras av.
09 juni, 2021
0:32

Efter reklamen: Kungliga sommarfrisyrer att inspireras av

(0:32)

Äntligen är tiden här för läckra sommarklänningar, öppna skor OCH vackra sommarfrisyrer. Några som aldrig tycks ha en dålig hårdag, utan alltid lyckas få till det perfekta svallet (även under varma sommardagar) är de kungliga damerna. Stilrena knutar, saltvatten-lockar och somriga accessoarer – listan kan göras lång! Här är sju kungliga sommarfrisyrer att inspireras av.

Addera blommor

Vid prinsessan Adriennes dop 2018 bar prinsessan Madeleine en vacker blommönstrad klänning. Till den valde hon att addera ett blommigt hårband i sitt utsläppta hår. Somrigare än så kan det inte bli!

Stram knut

Kronprinsessan Victoria väljer allt som oftast att sätta upp håret i en stram knut. Ett stilrent och svalkande val i sommarvärmen. Här vid kronprinsessans firande på Solliden snurrade Victoria upp håret i en låg knut i nacken. Med rätt hårnålar och glansspray kan du ta efter den kungliga knuten redan idag!

Färgmatcha

Hertiginnan Catherine av Cambridge är en av världens bäst klädda kungligheter. Likväl som hon alltid klär sig rätt efter tillfälle så utgör hennes frisyrer pricken över i:et i alla sammanhang. Här vid drottning Elizabeths årliga Royal Ascot 2019 gjorde hon entré till trädgårdsminglet i en läcker ljusblåklänning. Samma färg plockade hon upp i hatten och örhängena. Och håret ja det var snyggt fastnålat i en knut där hårslingorna adderats lager på lager.

Stort hårspänne

I en blommönstrad klänning och återanvändning av bröllopsklackarna deltog prinsessan Sofia vid prinsessan Adriennes dop 2018. Håret satte prinsessan upp i en knut där hon lät några slingor från luggen hänga fritt – för en stilren och avslappnad känsla. För att addera en extra somrig look valde prinsessan att sätta ett stort hårspänne i form av en vit blomma i håret.

Slarvigt uppsatt

Prinsessan Madeleine borde utses till landets drottning när det kommer till stiligt slarv. Det finns ingen kunglighet som har så snygga (och slarviga) uppsättningar som ändå alltid blir så rätt. Prinsessan låter ofta håret sättas upp med hårnålar där vissa partier får hänga fritt och som här vid prins Oscars dop vävas samman med en läcker accessoar.

Salta lockar

Att låta håret vara utsläppt en varm sommardag kan aldrig bli fel. Vid Victoriadagen förra året valde prinsessan Sofia att låta håret hänga fritt. MEN givetvis med stil. Prinsessan hade dagen till ära lockat håret och om vi får gissa adderat saltvattenspray för en extra somrig look.

80-talsvibbar

Tillåt oss att drömma om ett riktigt 80-talssvall! Diana gjorde allt med stil och så även sommarfrisyrerna. När hon besökte Melbourne 1988 hade håret givetvis lagts på plats, lockats bakåt, under en stor och tjusig hatt och säkerligen en stor mängd hårspray.

Foto: TT

Missa inte

15 gånger prinsessan Sofia klätt sig som prinsessan Madeleine

Så fina bilder!

Fina storyn bakom Meghan Markle och prins Harrys val av namn till dottern

Så fint!

7 gånger kungligheter brutit mot klädkoderna

Vilka missar!