Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Prinsessan Madeleine om okända klänningspaniken på bröllopet

26 apr, 2018 
AvMalin Ny
Prinsessan Madeleines brudklänning var noga utprovad och förberedd in i minsta detalj - trots det rådde det total klänningspanik minutrarna innan bröllopet. Om det berättar Madeleine själv i kommande SVT-programmet Kungliga Brudklänningar.
Annons

De flesta av oss har nog sett de fina bilderna från bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O´Neill som ägde rum den 8 juni 2013. Madeleine såg allt annat än nervös ut när hon skred fram i sin vita spetsklänning designad av legendariska modeskaparen Valentino, men enligt det kommande SVT-programmet Kungliga Brudklänningar, som sänds den 13 maj, var minutrarna innan vigseln allt annat än lugna. I programmet berättar prinsessan själv om det klänningshaveri hon var med om, skriver Svensk Damtidning.

Hade panik på den stora dagen

Bröllopsklänningen var noga utprovad och specialsydd in i minsta detalj. Tyvärr hade ingen räknat med stressen inför bröllopet – dagarna innan den stora vigseln hann prinsessan Madeleine gå ner ett par kilo i vikt. I programmet berättar hon för SVTs reporter Sara Bull om paniken hon kände när hon tog på sig klänningen på den stora dagen:

Annons

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Jag ska precis sätta på mig brudklänningen och jag hör hur kyrkklockorna börjar ringa. Och jag står i klänningen och den är… alldeles för stor. Den är så stor! Den är jättestor! Och jag känner mig lite grann som Askungen, för Valentino hade med sig de här italienskorna som sydde klänningen, och de var liksom 1.40 långa och sprang runt som små möss och sydde ihop hela klänningen. Medan pappa stod på tröskeln bredvid och var tålmodig… Den blev ok i sista sekunden! Men det var lite nervöst när klockorna ringde och de fortfarande sydde på klänningen…

SVT:s program Kungliga brudklänningar sänds den 13 maj, 20:00.

Läs mer:

Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court

Annons